SEGRE

CONFLICTE PRÒXIM ORIENT

Els palestins es rebel·len contra l'acord de pau proposat per Trump

La majoria de països de la zona el rebutgen

Els palestins van protestar als carrers contra l’acord.

Els palestins van protestar als carrers contra l’acord.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’“acord del segle” proposat pel president Donald Trump per acabar amb el conflicte palestinosraelià va provocar que milers de palestins sortissin als carrers de Gaza i Cisjordània per mostrar el rebuig de la mesura. En les últimes hores pràcticament tots els països del Pròxim Orient van reaccionar a l’anunci del pla de la Casa Blanca, que no contempla les reivindicacions de la tornada als límits territorials del 1967 i que recolza la posició israeliana a l’hora de dissenyar un estat palestí.

Un dels més complaents amb els plans de Washington va ser Egipte, que va fer una crida a israelians i palestins a “considerar la visió nord-americana i obrir els canals del diàleg sota el seu auspici”. Per la seua part, la Lliga Àrab es va mostrar més dura i va afirmar que el pla de pau implica una “gran quantitat de violacions dels drets dels palestins”. En aquest sentit també es van pronunciar altres països com Turquia o el Líban, que van ratificar el suport a la “causa palestina”. També les ONG van criticar l’“acord del segle” dient que planteja violacions del Dret Internacional i no té en compte els legítims drets de la població palestina.

Assegura que a partir de demà començarà a analitzar el procés d’annexió de Cisjordània

Per la seua part, Israel, el clar guanyador en l’acord, va afirmar que començarà a analitzar a partir de demà el procés d’annexió dels assentaments a Cisjordània. A més, el país va enviar reforços a la zona i també a la frontera de la franja de Gaza davant de les protestes dels palestins. Durant la jornada, almenys dos palestins van resultar ferits de bala en el marc de les manifestacions, mentre que un nombre indeterminat van resultar ferits per l’impacte de bales de goma disparades per les forces de seguretat d’Israel.

tracking