SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Sol·liciten 8 anys per a Ignacio González per malversació

Acusat de cobrar 1,8 milions de dòlars en comissions il·legals || Amb la compra d’Emissao a través del Canal de Isabel II

Imatge d’arxiu de l’expresident madrileny Ignacio González.

Imatge d’arxiu de l’expresident madrileny Ignacio González.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat una pena de vuit anys de presó i 19 d’inhabilitació per al que va ser president de la Comunitat de Madrid entre els anys 2012 i 2015, Ignacio González, pels delictes de malversació de cabals públics i frau a l’administració en la compra de l’empresa brasilera Emissao per part del Canal de Isabel II, l’empresa d’aigües madrilenya, l’any 2013 i que s’investiga dins del cas Lezo. El sobrepreu d’aquesta operació va suposar un perjudici per a les arques públiques d’entre 6,8 i 9,7 milions d euros.

Segons l’escrit del Ministeri Públic, González es va repartir amb quatre persones més uns 5,8 milions de dòlars (prop de 5 milions d’euros) en comissions il·legals gràcies al sobrepreu que es va pagar per aquesta empresa. En concret, l’expresident madrileny es va embutxacar, segons la Fiscalia, 1,8 milions de dòlars a través d’una societat panamenya sota el sobrenom de Conde.

El sobrepreu de l’operació va costar a les arques públiques entre 6,8 i 9,7 milions d’euros

L’operació, segons l’informe, es va dur a terme sota “la permanent supervisió de González”, que va fixar la quantia de les comissions, de les quals, la seua era “el doble que les dels altres”, i va mantenir per a això “reunions amb altres dels acusats al seu propi despatx oficial”. En la compra d’Emissao, a través d’una empresa uruguaiana, es van gastar 31 milions de dòlars, dels quals almenys sis es van desviar per pagar mossegades

A banda de González, Anticorrupció sol·licita també set anys de presó i disset d’inhabilitació per a Edmundo Rodríguez Sobrino, president executiu d’Inassa, filial del Canal de Isabel encarregada de l’expansió internacional de la companyia i home fort de González a Llatinoamèrica, i per a l’exdelegat del Govern a Ceuta Luis Civente Moreno, acusats de frau i malversació de cabals públics. Per al que va ser propietari d’Emissao, Sebastiao Cristovam, sol·licita sis anys i mig de presó. A més, els acusats també hauran d’indemnitzar el Canal de manera conjunta i solidària amb dos milions d’euros.

tracking