SEGRE

BARÒMETRE POLÍTICA

El CIS atorga pujades als partits del Govern i als de la investidura

El PSOE amplia a deu punts l’avantatge davant el PP, mentre que Podem se situa al davant de Vox || Sánchez manté la posició com a líder més ben valorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PSC pujaria gairebé dos punts, i passaria del 20,51 per cent al 22,4 per cent, mentre que ERC perdria més d’un punt al situar-se en un 21,1 per cent quan al novembre va treure el 22,56 per cent dels vots emesos.

Els comuns mantindrien la tercera posició, però millorarien resultat al passar del 14,18 per cent al 15,2%. Al contrari, JxCat seria el grup més castigat a les urnes i tindria una forta caiguda respecte del 10-N. En aquella ocasió, va treure un 13,68% dels vots i ara baixaria fins al 5,7%. Al darrere de JxCat, però molt a prop, hi hauria la CUP, que també perdria un punt i es quedaria amb un 5,1% dels vots.

Ciutadans i Partit Popular estarien pràcticament en un empat tècnic, encara que el partit taronja aquesta vegada passaria al davant. Així, Cs passaria del 5,61% al 3,7%, mentre que el PP cauria del 7,43% al 3,5%.

?

madrid

El Baròmetre d’Opinió del mes de gener publicat pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) manté el PSOE al capdavant, amb una estimació de vot del 30,4%, dos punts més que el mes anterior, la qual cosa li fa ampliar a 10 punts l’avantatge respecte al PP, que figura com a segon amb un suport del 19,9%. La tercera plaça és ara per a Unides Podem, que puja fins al 13,8% i supera Vox, al qual es pronostica una caiguda fins al 13,4%.

Es tracta de la primera enquesta del CIS amb intenció de vot des de la investidura de Pedro Sánchez i la formació del Govern de coalició de PSOE i Unides Podem. Les entrevistes es van realitzar entre el 2 i 13 de gener, coincidint amb el debat d’investidura i quan es donaven a conèixer els ministres.

Pel que fa als líders dels partits, tots segueixen molt lluny de l’aprovat. El socialista Pedro Sánchez repeteix al capdavant amb una nota de 4,2 punts i darrere seu figuren els socis de Govern de Podem, Pablo Iglesias, i d’IU, Alberto Garzón, amb 3,5 punts cada un. Tot seguit figuren Pablo Casado (PP), Inés Arrimadas (Cs) i Íñigo Errejón (Més País) amb 3,3, i tanca Santiago Abascal, president de Vox, amb un 2,6.

Els socialistes catalans, al davant d’ERC a CatalunyaEl PSC guanyaria ara en percentatge de vot les eleccions generals a Catalunya, passant al davant d’ERC, que va guanyar tant en vots com en escons el passat 10 de novembre, segons el nou baròmetre del CIS.

tracking