SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Barcelona aprova un pressupost municipal de més de 3.000 milions

Amb el suport de 33 dels 41 regidors que sumen el PSC, els comuns, ERC i JxCat || Llum verda a apujar la tarifa de les zones verda i blava als cotxes contaminants

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una intervenció al ple celebrat ahir.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una intervenció al ple celebrat ahir.AJUNTAMENT DE BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona va aprovar ahir el pressupost municipal per aquest any amb una àmplia majoria de 33 dels 41 regidors del ple després que el govern de coalició dels comuns i el PSC arribés a un acord amb el grup d’ERC a què posteriorment es va afegir també JxCat. Per la seua part, van comptar amb el rebuig de Ciutadans, Partit Popular i Barcelona pel Canvi. Els nous comptes són els primers que aprova l’alcaldessa, Ada Colau, des que es troba al capdavant del govern municipal i també els primers a superar els 3.000 milions d’euros, ja que augmenten en un 14,6% respecte als del 2019 fins a la suma de 3.033 milions. Els nous comptes preveuen unes inversions de 622 milions (164 més), dels quals la partida més elevada es destinarà a habitatge (171). Després del ple, Colau va expressar agraïment a totes les formacions que hi han votat a favor i va celebrar que la capital catalana després de cinc anys tingui uns comptes “per fer front a les desigualtats i la crisi climàtica”. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), va assegurar que s’ha “iniciat un nou temps d’acord” mentre que els líders d’ERC i JxCat al consistori van avisar el govern municipal que vigilaran de prop el compliment d’aquests comptes. Al contrari, els partits del no van lamentar la pujada d’impostos que comporta el nou pressupost.

Durant el ple també es va donar llum verda a una nova tarifa per aparcar a les zones verdes i blaves, amb un preu que variarà segons l’etiqueta de distinció mediambiental de cada cotxe, per la qual cosa com més contamini el vehicle més pagarà. La mesura preveu un increment d’entre 0,75 i 1,25 euros l’hora en funció de si és B o C, i introdueix el pagament a l’àrea blava durant les 14.00 i les 16.00, que fins ara era gratuït. Per als cotxes que siguin 0 emissions, la zona blava serà gratuïta i la verda, a 0,20 l’hora. Durant la celebració del ple l’alcaldessa va haver d’expulsar un home que va interrompre a la sala cridant-li “vostè és espanyola” i mostrant una bandera d’Espanya. D’altra banda, la seu dels comuns va aparèixer amb els vidres trencats i pintades contra Colau.

tracking