SEGRE

PANORAMA

Clara Ponsatí ja és eurodiputada malgrat la JEC

El Parlament Europeu desatén la decisió de la Junta de deixar vacant el seu escó per no acatar la Constitució espanyola i la nomena després de consumar-se el Brexit

Clara Ponsatí, en una imatge d’arxiu presa a Edimburg.

Clara Ponsatí, en una imatge d’arxiu presa a Edimburg.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Clara Ponsatí ja és eurodiputada de ple dret. Així ho testifica una comunicació de l’Eurocambra que es va publicar ahir en la qual es nomena els parlamentaris que entren a l’hemicicle d’Estrasburg després de consumar-se el Brexit. D’aquesta manera, tal com va passar amb els casos de Carles Puigdemont i Toni Comín, el legislatiu comunitari va desatendre la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) i va reconèixer a Ponsatí la plena condició d’europarlamentària malgrat no haver complert el tràmit d’acatar presencialment la Constitució espanyola a Madrid, en aplicació de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del 19 de desembre sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. I és que la JEC va declarar “vacant” el seient de la que va ser consellera d’Ensenyament al Govern de Puigdemont a causa de la seua incompareixença a l’acte d’acatament de la Constitució a Madrid com a conseqüència de l’ordre de detenció que pesa en contra seu per l’1-O i que, en cas d’entrar en territori espanyol, li suposaria l’arrest immediat.

“Em ve feina”, va manifestar la mateixa Ponsatí després de fer-se pública la comunicació de l’Europarlament. Al llarg de la jornada, l’ara diputada comunitària de JxCat va rebre nombroses felicitacions, tant des del bloc independentista com des dels comuns.

En aquest sentit, Jaume Asens, líder d’En Comú i president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, va aplaudir que “la democràcia s’imposi davant del braç judicial de la dreta”. Per la seua part, el diputat d’ERC Jordi Salvador va titllar la JEC, el Tribunal Suprem, el Constitucional i l’Audiència Nacional de ser una “banda de prevaricadors sense cap credibilitat”.

En paral·lel, JxCat va registrar una proposició no de llei al Congrés per modificar la normativa electoral i eliminar el tràmit d’acatament a la Constitució per la resolució del TJUE sobre el líder d’ERC.

tracking