SEGRE

PANORAMA

Torrent no veu l'independentisme “preparat” per a la desobediència

Assegura que va defensar Torra, es descarta per presidir la Generalitat i assenyala Aragonès || Puigneró recrimina “falta de valentia” al president del Parlament

El conseller Jordi Puigneró, ahir, en una compareixença al Parlament.

El conseller Jordi Puigneró, ahir, en una compareixença al Parlament.CONSELLERIA DE POLÍTIQUES DIGITALS I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No existeix una majoria en l’independentisme preparada per a una estratègia de desobediència.” Amb aquestes paraules, el president del Parlament, Roger Torrent, va explicar ahir que la via unilateral “pot ser un mecanisme necessari, però no sempre” perquè “la desobediència no és la solució a tot”.

El republicà, en declaracions a RAC1, va posar en dubte que la majoria dels independentistes comparteixin el full de ruta rupturista i va afirmar que “en absolut” s’entén responsable del xoc entre JxCat i ERC per la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha provocat la fi anticipada de la legislatura. En aquest sentit, va manifestar que no va deixar Torra desemparat i va atribuir a un “estat demofòbic que intenta vulnerar els drets fonamentals” la situació generada al Parlament després de l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) d’executar la condemna per desobediència contra el president dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fins i tot no sent ferm.

D’altra banda, Torrent es va descartar com a candidat republicà a les eleccions catalanes. En aquest sentit, va assenyalar que l’actual vicepresident, Pere Aragonès, “seria un bon candidat”. En paral·lel, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va recriminar a Torrent la “falta de valentia” per evitar la retirada de l’acta de diputat a Torra.

D’altra banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va atribuir a la “falta d’informació” la intenció de La Moncloa d’ajornar la taula de diàleg per l’avançament electoral a Catalunya.

En un altre ordre de coses, la trobada entre el president Torra i el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, se celebrarà al Palau de la Generalitat.

Malgrat l’anunci de comicis anticipats, la cita es manté prevista per dijous de la setmana que ve a les dotze del migdia. Quim Torra insistirà al mandatari socialista la necessitat d’acordar un referèndum d’autodeterminació.

tracking