SEGRE

MOBILITAT INFRAESTRUCTURES

Torra insta l'Estat a “complir els seus deutes” amb la xarxa de Rodalies

Demana teixir un “front comú” de les administracions catalanes en matèria d’infraestructures || Inauguren l’estació Zona Franca del metro de Barcelona

Aragonès i Torra van coincidir ahir a l’acte d’inauguració de l’estació Zona Franca, a Barcelona.

Aragonès i Torra van coincidir ahir a l’acte d’inauguració de l’estació Zona Franca, a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va exigir ahir un “front comú” de les administracions catalanes davant de l’Estat perquè “compleixi els seus deutes” amb la xarxa de Rodalies de Catalunya, el manteniment de la qual va a càrrec d’Adif, que depèn de Madrid, i que és operada per Renfe. “Amb les inversions que efectua la Generalitat no n’hi ha prou per tenir el país que tenim”, va concloure en aquest sentit Torra durant el discurs a l’acte d’inauguració de l’estació Zona Franca de l’L-10 Sud del metro de Barcelona, que va entrar ahir a la tarda en funcionament.

També l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va demanar més compromís en matèria d’inversions, i va recordar que l’ajuntament barceloní, malgrat no tenir-hi competències, ha hagut de finançar les obres de diverses estacions d’aquesta mateixa línia de metros per la falta de recursos, en aquest cas, de la Generalitat. Per la seua banda, el conseller de Territori, Damià Calvet, va destacar que el Govern de Torra “s’ha caracteritzat per l’ambició de connectar el país amb les millors polítiques públiques. L’acte d’obertura de l’estació va comptar amb la presència també, entre d’altres, del vicepresident, Pere Aragonès.

Amb aquesta nova parada, ja són vuit les que operen al tram meridional de la futura L-10 de la xarxa de suburbà de la capital catalana, a l’espera de l’obertura de Motors, Port Comercial, Ecoparc, ZAL-Riu Vell i Pratenc, i de la interconnexió amb la part septentrional, que ara arranca a La Sagrera, just a l’altre extrem de Barcelona. Tant Torra com Colau van aplaudir l’obertura de l’estació, que ha costat 40 milions d’euros a les arques de la Generalitat, perquè posa fi a l’“aïllament” dels veïns del barri de la Marina del Prat Vermell i donarà serveis als treballadors de la Zona Franca. El president també va assegurar que durant el primer trimestre del 2021 es posarà en servei una altra estació de l’L-10 Sud. “Jo he tingut el privilegi d’inaugurar cinc estacions i espero que el pròxim president pugui inaugurar-ne moltes més perquè la mobilitat és essencial”, va manifestar. Colau, per la seua part, va posar èmfasi en el fet que l’arribada del metro a la Zona Franca és una “conquesta veïnal”.

tracking