SEGRE

SEGURETAT AÈRIA

VÍDEO | Un avió avariat aterra amb èxit a Barajas després d'hores d'angoixa

S’acabava d’enlairar rumb a Toronto quan va notar fallades en el tren d’aterratge i en un motor || L’aparell va cremar combustible sobrevolant l’aeròdrom

Moment de l’aterratge de l’avió d’Air Canada a l’aeroport de Madrid-Barajas.

Moment de l’aterratge de l’avió d’Air Canada a l’aeroport de Madrid-Barajas.MARICAL/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió de l’aerolínia Air Canada que havia sortit ahir de Madrid amb destinació a Toronto (Canadà) va aterrar sense incidències a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, després de diverses hores sobrevolant l’espai aeri per cremar combustible. L’aeronau, amb 128 passatgers a bord, va enlairar-se de l’aeròdrom al migdia però poc després el pilot va informar que havia perdut peces del tren d’aterratge que havien entrat al motor de babord (esquerre), la qual cosa el va obligar a tornar a la capital espanyola i realitzar un aterratge d’emergència.

L’aparell, un Boeing 767-300, va estar sobrevolant l’espai aeri madrileny durant quatre hores cremant combustible per rebaixar el pes de l’avió.

Un avió que volava de Barcelona a Marràqueix va haver d’aterrar a Màlaga “per possible fum a bord”

Un F-18 de l’Ala 12 de l’Exèrcit de l’Aire, procedent de la base aèria de Torrejón de Ardoz, va interceptar l’avió per fer una revisió ocular dels danys.

Finalment, l’aparell va aterrar a les 19.08 hores sense incidències malgrat fer-ho sense una de les deu rodes que formen el tren d’aterratge i amb el motor esquerre apagat.

Poc després, els passatgers van desembarcar de l’aparell en una zona d’estacionament de l’aeroport, on van ser portats a una sala apartada per ser atesos juntament amb els seus familiars.

El director d’operacions d’Enaire, Xavier Benavent, gestor de la navegació aèria a Espanya i el Sàhara Occidental, va explicar que els aterratges d’emergència són habituals, amb fins i tot més d’un per setmana en la navegació espanyola encara que solen passar desapercebuts.

Tanmateix, el ministeri de Transport ha posat en marxa una comissió d’investigació per aclarir tot el que ha ocorregut entorn de l’incident.

D’altra banda, un avió que volava de Barcelona a Marràqueix es va veure obligat a aterrar a Màlaga “per possible fum a bord”.

Tanquen l’aeroport madrileny dos hores al detectar-se un dron La Policia i la Guàrdia Civil han obert una investigació per provar de localitzar i identificar la persona que hauria fet volar un dron ahir a la zona de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, la qual cosa va obligar a paralitzar el trànsit aeri durant dos hores i a desviar un total de 26 vols, sobretot als aeroports de València, Barcelona, Alacant-Elx, Valladolid i Saragossa. Enaire va explicar que dos pilots van notificar l’albirament d’uns drons, per la qual cosa es va activar un procediment de desviació massiva d’avions, denominat Rate 0, que impedeix l’enlairament i l’aterratge d’avions a l’aeroport. Les sancions per l’ús de drons i aeronaus pilotades per control remot estan regulades per llei des del 2017 i s’estableixen multes de fins a 90.000 euros tant per a aficionats com per a professionals que incompleixin la normativa.

tracking