SEGRE

Sànchez i Cuixart podran sortir de la presó entre setmana per feina i voluntariat

Lledoners acorda flexibilitzar el seu règim penitenciari dins del segon grau

Jordi Sànchez

Sànchez i Cuixart podran sortir de la presó entre setmana per feina i voluntariatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Tractament del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), ha aprovat la flexibilització del règim penitenciari de l’expresident de l’ANC i exdiputat de JxCat, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que podran sortir de la presó tres i cinc dies a la setmana, respectivament.

Segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals del Govern, se’ls aplicarà l’article 100.2 del reglament penitenciari, article que permet flexibilitzar el règim dels presos en segon grau, de manera que vagin incorporant-se a la vida en llibertat partint del seu programa de tractament.

Així, els dos presos condemnats pel Tribunal Suprem pel procés sobiranista a nou anys de presó per un delicte de sedició podran sortir de la presó entre setmana per treballar i fer programes de voluntariat.

En el cas de Jordi Sànchez tindrà 11 hores diàries en llibertat tres dies feiners a la setmana per a un programa de voluntariat, i Cuixart podrà estar en llibertat cinc dies entre setmana, durant nou hores i mitja per exercir una ocupació i voluntariat.

Els dos han tingut permís penitenciari ordinari de 48 hores després de complir una quarta part de la condemna a mitjans de gener, després de ser aprovat per la Junta de Tractament, i estan pendents que s’aprovin sengles propostes de permís de tres dies per part d’un jutjat de vigilància penitenciària.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia de la Generalitat va ratificar el 9 de gener la classificació de segon grau, el règim ordinari de privació de llibertat, per als presos condemnats per l’1-O.

La Secretaria va confirmar la proposta de les juntes de tractament de les presons de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), Puig de les Basses, a Figueres (Girona) i Mas d’Enric, a El Catllar (Tarragona) de l’11 de desembre per als líders independentistes empresonats, una decisió que les juntes van adoptar sense unanimitat.

ARTICLE 100.2

L’article 100.2 del reglament penitenciari preveu que l’equip tècnic pugui proposar a la Junta de Tractament que, respecte de cada penat, s’adopti un model d’execució en el qual puguin combinar-se aspectes característics de cada un dels graus, sempre i quan l’esmentada mesura es fonamenti en un programa específic de tractament que de cap altra forma no pugui ser executat.

Es tracta d’una mesura excepcional que depèn de la Junta i necessita una aprovació posterior del jutge de vigilància, però que és d’executivitat immediata.

tracking