SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Lastra aposta per “un altre gran pacte territorial” per a “almenys 40 anys més”

Lastra, durant la participació al congrés del PSC de Girona.

Lastra, durant la participació al congrés del PSC de Girona.EFE/DAVID BORRAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu al Congrés del PSOE, Adriana Lastra, va reclamar ahir arribar a un altre “gran pacte com el de fa 40 anys, almenys, 40 anys més”. Lastra va defensar al 9è Congrés del PSC a Girona, la negociació amb ERC perquè ha servit per “desbloquejar” una situació que “paralitzava” la societat espanyola. La portaveu socialista va exigir a la classe política que es dediqui a “resoldre els problemes dels ciutadans” i va assegurar que “hi haurà quatre anys de legislatura”. En aquest sentit, Lastra va donar per fet que aprovaran els pressupostos i destacava que el pacte al qual han arribat per la investidura “és sòlid” i “viable”. “Nosaltres som un partit d’acció però sobretot de convicció”, va assenyalar.

Els socialistes catalans estan més que convençuts que, per bé que hagi anat l’última reunió entre el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest buscarà boicotejar l’acabat d’estrenar diàleg amb l’únic objectiu d’“erosionar” Esquerra Republicana en un ambient ja de precampanya electoral.

Per la seua part, l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va obrir la porta a un pacte entre PSC i Junts per Catalunya a la Generalitat.

tracking