SEGRE

EUA POLÍTICA

Trump cessa dos càrrecs que van declarar contra ell en l''impeachment'

Pocs dies després de ser absolt

Trump, durant el discurs de l’estat de la Unió dimecres.

Trump, durant el discurs de l’estat de la Unió dimecres.SHAWN THEW/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va cessar divendres el coronel Alexander Vindman, principal expert d’Ucraïna al Consell de Seguretat Nacional, i Gordon Sondland, l’ambaixador nord-americà davant de la Unió Europea, dos testimonis clau en el judici polític (impeachment) que es va desenvolupar en contra seu i va culminar dimecres amb l’absolució del mandatari.

Un conseller de Trump va afirmar que l’acomiadament d’aquests alts càrrecs es realitza amb la intenció d’enviar un missatge que no es toleraran les actuacions que vagin en contra del president, va informar la cadena CNN.

Pelosi defensa un dels cessats i assegura que ha demostrat ser “un patriota americà”

“Era necessari”, va recalcar l’assessor presidencial. Vindman va ser cessat del seu lloc mesos abans de l’esperat, segons un comunicat del seu advocat, ja que s’esperava la seua sortida per al mes de juliol. El mateix Trump va defensar ahir la seua ordre d’acomiadament contra Vindman. Segons el president, Windman, “un home amb problemes de judici, amb problemes a l’hora de respectar la cadena de comandament i a l’hora de filtrar informació”. “En altres paraules, fora’”, va concloure el president nord-americà. Windman va assegurar el novembre de l’any passat davant de la Comissió d’Intel·ligència de la Cambra de Representants que “va ser inapropiat que el president demanés una investigació d’un rival polític”. Sobre el cessament, la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, va assegurar que Vindman ha demostrat ser “un patriota americà” al camp de batalla i també al judici polític contra Trump a la Cambra quan “li va dir la veritat al poder”. “El seu valent testimoni va mostrar als Estats Units que el correcte encara importa”, va destacar.

tracking