SEGRE

ÀSIA SUCCESSOS

Un militar tailandès assassina almenys vint persones

Es va atrinxerar en un centre comercial amb una desena d’ostatges || Es desconeixen els motius de la matança

Imatge dels voltants del centre comercial assetjat.

Imatge dels voltants del centre comercial assetjat.NARONG SANGNAK/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys vint persones van morir ahir i unes altres trenta van resultar ferides ahir quan un soldat va disparar de manera indiscriminada en un centre comercial de la ciutat de Nakhon Ratchasima, a l’est de Tailàndia, segons el ministeri de Defensa.

El sospitós, identificat com a Jakrapanth Thomma, es trobava ahir a la nit, al tancament d’aquesta edició, atrinxerat al recinte comercial amb almenys una desena de persones com a ostatges.

L’agressor, un militar de baix rang, ha retransmès en directe la matança

Els equips d’assalt de l’Exèrcit van envoltar el centre comercial i les autoritats van tallar carrers, per poder establir d’aquesta manera un perímetre de seguretat de dos quilòmetres al voltant de recinte per provar de capturar l’assaltant. La Policia també va portar fins al lloc dels fets la mare de l’assaltant amb l’objectiu d’aconseguir que s’entregui a les autoritats.

Segons la reconstrucció preliminar dels fets, a primeres hores de la tarda l’assaltant va disparar al seu comandant i altres companys en una base militar als afores de la ciutat, per després robar armes i munició i fugir en un cotxe amb què es va dirigir al centre de l’urbs, que es troba a uns 250 quilòmetres al nord-est de Bangkok.

El militar, que va publicar fotografies i vídeos de l’atac a les xarxes socials, va conduir fins al recinte comercial on després de sortir del cotxe va començar a disparar amb un rifle d’assalt contra vianants i automòbils. Tot seguit, el soldat es va endinsar a l’edifici on va continuar amb els trets, mentre centenars de persones fugien espaordides.

“No puc aixecar el dit”, explicava el tailandès, abillat amb uniforme militar i que també va assegurar sentir-se “cansat” i va parlar de “rendir-se, en diverses publicacions que va penjar en el seu perfil de Facebook, que més tard seria desactivat”.

La policia va evitar de moment pronunciar-se sobre el possible motiu del crim, encara que el suposat assaltant va anar publicant diversos missatges polítics i de revenja contra l’Exèrcit tailandès a les xarxes socials.

tracking