SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Assassinades dos dones a Lugo i a Granada

Detinguts com a presumptes autors la parella d’una víctima i l’ex de l’altra || Els granadins guarden un minut de silenci

Exterior de la casa en què residia la víctima assassinada a Lugo.

Exterior de la casa en què residia la víctima assassinada a Lugo.ALBERTO CASTRO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dones van ser assassinades aquest cap de setmana en dos presumptes casos de violència de gènere, un a Lugo i un altre a Granada. A la ciutat andalusa, la víctima va ser apunyalada dissabte presumptament per la seua exparella, que va ser detinguda poc després. La víctima tenia 39 anys i el suposat agressor 24.

Segons van informar fonts de la Policia Nacional, que s’ha fet càrrec de la investigació, i del servei d’emergències 112, el succés va tenir lloc lloc a les 17.45 hores a l’habitatge de la víctima, ubicada al carrer Pavía, al barri granadí del Zaidín.

En el que va d’any han estat assassinades per les seues parelles o exparelles 10 dones

Fins al lloc dels fets es van desplaçar agents de la Policia Local i la Nacional i serveis sanitaris, que van atendre la víctima, que va morir per ferides d’arma blanca.

Fonts policials van explicar que inicialment l’agressor havia fugit però després es va entregar a dependències de la Guàrdia Civil de Guadix. Així mateix, fonts de la subdelegació del Govern espanyol van explicar que la víctima, la segona a la província en aquest 2020, no havia presentat denúncies.

D’altra banda, una altra dona va morir assassinada a Lugo presumptament per la seua parella, que va ser detingut per la Policia. El cos de la víctima va ser trobat en un habitatge d’aquesta ciutat divendres a la nit, segons van informar fonts policials.

L’home, parella sentimental de la víctima des de l’estiu passat, està sent investigat per homicidi, violència de gènere i violència domèstica, van explicar les fonts, que van agregar que va ser traslladat a dependències de la comissaria provincial.

La mare de la víctima va alertar sobre les 22.00 hores de divendres de la troballa del cadàver, que presentava ferides d’arma blanca en diverses parts del cos en un habitatge de la Rúa da Cerradura, al barri de Lugo d’As Gándaras.

En cas que es confirmin aquests dos nous casos, el nombre de dones assassinades per violència de gènere aquest 2020 ascendiria fins a 10 i serien 1.043 les víctimes des de l’any 2003.

tracking