SEGRE

El lehendakari avança les eleccions autonòmiques basques al 5 d'abril

El lehendakari, Iñigo Urkullu.

El lehendakari avança les eleccions autonòmiques basques al 5 d'abrilEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions autonòmiques basques s’avancen al 5 d’abril, segons ha anunciat aquest dilluns el lehendakari, Iñigo Urkullu, en una compareixença de premsa extraordinària a la seu de la Presidència a Vitòria. El lehendakari ha explicat que avança els comicis perquè considera que el clima electoral "s’ha instal·lat a Euskadi", la qual cosa faria "molt difícil" aprovar els projectes que es troben en tramitació al Parlament Basc.

Urkullu ha explicat que ha pres aquesta decisió en "benefici de la societat basca", a la qual així li estalvia una "campanya permanent de vuit mesos" si hagués mantingut la celebració de les eleccions a la tardor.

Ha afegit que d’aquesta manera ja hi haurà un nou govern abans d’estiu, el que li permetrà encaminar la tramitació dels pressupostos del proper any. A preguntes dels periodistes, ha reconegut que aquest avançament electoral també s’ha vist motivat per la "situació general en l’Estat i com Catalunya podria afectar al Govern espanyol i, de retruc, a les altres institucions" de l’Estat.

tracking