SEGRE

UNIÓ EUROPEA REGNE UNIT

Brussel·les exigeix a Londres respecte si vol un acord

De cara a un ampli pacte comercial amb el seu antic soci || Von der Leyen avisa: “En el món d’avui, la mida importa”

Ursula von der Leyen, ahir al ple d’Estrasburg.

Ursula von der Leyen, ahir al ple d’Estrasburg.ETIENNE ANSOTTE/EUROPEAN COMMISS / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va avisar ahir el Regne Unit que “la mida importa” en l’escena global i va recordar que la seua oferta d’un ampli acord comercial a aquest país va vinculada al respecte als estàndards europeus en diferents àrees.

Von der Leyen es va dirigir al Parlament Europeu abans que els membres debatessin el mandat proposat per Brussel·les per negociar la futura relació entre la UE i el Regne Unit, sobre les quals adoptaran avui una resolució. Així doncs, el Consell té previst aprovar aquestes directrius de negociació el dia 25 de febrer, la qual cosa permetrà que la primera ronda de converses entre Brussel·les i Londres comenci al març.

Von der Leyen avisa Johnson que si vol un pacte com amb Austràlia aquest serà de mínims

De moment, Brussel·les proposa oferir a Londres una relació “amb zero quotes i zero aranzels” per a tots els béns, una cosa que, va recalcar l’alemanya, no s’havia ofert mai abans a cap altre soci comercial. “Però, per descomptat, això requerirà les garanties corresponents de competència lleial i protecció d’estàndards socials, ambientals i de consum. Això és simplement la igualtat d’oportunitats”, va incidir Von der Leyen.

Va afirmar que després que el primer ministre britànic, Boris Johnson, plantegés que el Regne Unit podia aspirar a una relació amb la Unió Europea “més com la d’Austràlia”, Von der Leyen va recordar que el bloc comunitari comercia amb el país oceànic sota els termes bàsics que recull l’OMC, a falta d’un acord més avançat que s’està negociant actualment. Va recalcar que els acords que la UE té amb potències com el Canadà i el Japó “no només augmenten els intercanvis” de béns o serveis, sinó que també “eleven els estàndards” en àrees com els drets laborals o ambientals. “Els nostres socis estan contents que hàgim unit forces per posar justícia en el nostre sistema econòmic globalitzat, estan contents d’haver pogut associar-se amb la Unió Europea perquè, francament, en el món d’avui, la mida importa”, va recalcar Von der Leyen.

tracking