SEGRE

TRIBUNALS INFANTESA

Demanen 3 anys a una mare per segrestar la seua filla

L’acusada forma part de l’associació Infancia Libre || La nena va declarar en un altre judici per abusos per part del pare

Imatge d’arxiu d’un jutjat de Madrid.

Imatge d’arxiu d’un jutjat de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Madrid demana tres anys de presó per a Patricia G., una mare de l’associació Infancia Libre, per un delicte de sostracció de menors. L’acusada, suposadament, va abandonar amb la seua filla el domicili en el qual residien el 2017 per mantenir-la allunyada del seu pare i la va tenir sense escolaritzar durant els gairebé 20 mesos que la va mantenir oculta.

A l’escrit d’acusació el Ministeri Públic recorda que quan la processada es va divorciar del marit, amb qui tenia una filla, van arribar a un acord que fixava que la pàtria potestat de la nena fos compartida entre els progenitors “i s’establia un règim de visites de la menor amb el pare, de caps de setmana alterns amb pernocta i períodes vacacionals compartits”. Però malgrat la fermesa d’aquesta resolució judicial, l’octubre del 2017, la mare, “amb ànim d’allunyar la petita del seu pare i la seua família” se la va emportar per ocultar-la en un domicili de la localitat madrilenya de La Cabrera, “i sense escolaritzar a fi d’evitar que fos localitzada”, fins que la policia la va trobar el maig del 2019.

El pare de la menor té una causa oberta per una denúncia per abusos interposada per la mare

Durant el dia d’ahir, la filla de l’acusada, d’onze anys, va prestar declaració davant del jutge per una altra causa oberta contra el seu pare per un presumpte delicte d’abusos sexuals que va ser denunciat per la mare. Al principi, la nena va relatar entre plors els suposats abusos, però al poc de començar va manifestar que tot era “mentida” i que s’ho havia inventat. L’advocat de l’acusació particular va assenyalar que tem que la menor hagi rebut algun tipus d’“instrucció” per fer-se enrere.

Patricia és una de la vintena de mares relacionades amb l’organització Infancia Libre que la policia judicial va acusar en un informe que formava part d’una “trama criminal” que es dedicava a interposar denúncies falses sobre abusos sexuals cap als fills per part dels seus pares per apartar-los d’aquests.

No obstant, fa unes setmanes la Fiscalia de Madrid va arxivar la investigació davant de l’absència de proves.

tracking