SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

La Fiscalia s'oposa que Jordi Cuixart surti de la presó per treballar i fer voluntariat

Argumenta que “no assumeix el caràcter delictiu dels fets pels quals va ser condemnat” || La Fiscalia inadmet una querella del PP perquè el TSJC investigui Torra per “usurpació de funcions”

Jordi Cuixart al ser rebut pels treballadors de la seua empresa dijous quan va sortir de la presó.

Jordi Cuixart al ser rebut pels treballadors de la seua empresa dijous quan va sortir de la presó.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Barcelona va mostrar ahir l’oposició que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pugui sortir de la presó cinc dies laborals a la setmana per treballar o exercir voluntariat i va demanar al jutge la revocació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari que li va aplicar la Junta de tractament penitenciari de la presó de Lledoners per permetre aquestes sortides. Aquesta decisió va arribar just l’endemà que Cuixart sortís de la presó durant nou hores per anar a la seua empresa a treballar i tornés a la presó a dormir.

A l’escrit, el ministeri al·lega que el president d’Òmnium “no assumeix el caràcter delictiu dels fets que van ser objecte de condemna”, una cosa que ja va argumentar quan es va oposar a concedir-li un permís de 72 hores, que finalment va ser avalat pel jutge. A més també considera que aquestes sortides no estan justificades, ja que no presenta “cap dèficit” ni en l’àmbit laboral ni en el de l’“empatia social” per això, i va assegurar que l’aplicació del 100.2 “no influirà de forma positiva” en les seues “carències de tractament”. En aquest sentit, va proposar que realitzi un programa de tractament basat en el delicte de sedició per ensenyar-li “a respectar la llei”.

En un altre ordre de coses, la Fiscalia de Catalunya va sol·licitar la inadmissió de la querella presentada pel PP al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per mantenir-se en el càrrec malgrat haver-se-li retirat l’acta de diputat. En el seu escrit, el fiscal argumenta que els fets relatats a la denúncia no són constitutius d’un delicte penal i per tant el TSJC no és la seu on hagi de dilucidar-se si Torra “es troba o no legitimat” per continuar com a president. D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional va proposar, tal com va sol·licitar la Fiscalia, jutjar per un delicte d’encobriment els dos agents dels Mossos que acompanyaven Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya el març del 2018. En canvi, va acordar arxivar la causa del senador de JxCat Josep Maria Matamala i l’historiador Josep Lluís Alay, que també l’acompanyaven.

Aragonès aposta per no “allargar” una legislatura que necessita un canvi El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va demanar ahir al president de la Generalitat, Quim Torra, que no “allargui gaire” una legislatura que en temes polítics necessita fer un “reset”. Segons la seua opinió el Govern necessita “tornar a repartir les carteres” amb l’objectiu d’aconseguir “consensos amplis a Catalunya” per fer més fàcil la gestió diària. El també coordinador nacional d’ERC va assenyalar que el seu partit està preparat per enfrontar-se a les urnes i que, encara que l’exvicepresident Oriol Junqueras li va dir que “ell seria un bon candidat” les decisions es prendran en consens dins del partit.

Jordi Cuixart al ser rebut pels treballadors de la seua empresa dijous quan va sortir de la presó.

Jordi Cuixart al ser rebut pels treballadors de la seua empresa dijous quan va sortir de la presó.EUROPA PRESS

tracking