SEGRE

POLÍTICA

Torra insisteix en la figura del mediador

Recorda que Parlament l’ha votat

Torra insisteix en la figura del mediador

Torra insisteix en la figura del mediadorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, insisteix a reclamar que a la taula de negociació entre els governs espanyol i català hi hagi un mediador, i ha recordat que el Parlament ha votat a favor que s’estableixi aquesta figura.

En una entrevista que publica aquest diumenge el diari El Punt Avui, Quim Torra es refereix a la mesa de negociació, que està previst que es constitueixi aquest mes de febrer, i apunta: "Si es decideix que pels antecedents i les garanties es necessita la figura del mediador internacional, ho plantejaré".

Sobre l’advertència llançada per ERC que aquesta qüestió del mediador no pot ser una condició que encalli el diàleg, Torra afirma que, ja que "el Parlament ha votat que fa falta un mediador", ell creu que "tant la CUP com ERC compliran allò que han votat", ja que "no podem jugar a votar coses que després no tirarem endavant", assevera.

El president de la Generalitat nega que JxCat s’obstini en la figura del mediador perquè desitja que el diàleg "descarrili", i assenyala que si insisteix en aquesta qüestió és perquè desconeix "quin Pedro Sánchez" trobaran "d’aquí a tres mesos".

"Tenint en compte que també va votar el 155 un es pot preguntar davant de què Pedro Sánchez estem", apunta, ja que ell s’ha trobat "amb diversos: el que no m’agafava el telèfon i el que ara em truca, el que va votar el 155 i el que diu que això és un conflicte polític".

En aquest punt, Quim Torra adverteix que ningú no hauria de pretendre que en la mesa de negociació "es parli de Cercanías" ja que a l’esmentada taula del que s’ha de parlar "és del conflicte polític".

Sobre les pròximes eleccions catalanes, el president de la Generalitat torna a assenyalar que no pensa anunciar la data de la convocatòria fins després de ser aprovats els pressupostos per evitar que "el partidisme" i l’"electoralisme" interfereixin en l’aprovació dels mateixos pressupostos, però també en el procés negociador amb l’Estat.

Ha confirmat, tanmateix, que no pensa tornar a ser candidat, encara que el Tribunal Suprem revoqués la sentència que l’inhabilita, i sobre el cap de llista de JxCat s’ha limitat a assenyalar que serà "el que l’espai decideixi".

Ha volgut deixar clar, en qualsevol cas, que no es planteja allargar la legislatura fins la tardor per donar temps a l’espai postconvergent perquè s’organitzi, ja que ell mai no prendrà una decisió "per motius partidistes".

tracking