SEGRE

POLÍTICA PARTIT

Catalunya marca la reunió entre Sánchez i Casado

A més de la situació econòmica i la renovació del Consell General del Poder Judicial || Primera trobada després de les eleccions

El president, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado.

El president, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern estatal, Pedro Sánchez, i el líder de l’oposició, Pablo Casado, celebren avui la seua primera reunió d’aquest any amb moltes qüestions sobre la taula, com el conflicte català, la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i l’economia, entre d’altres.

L’última vegada que es van reunir, el passat 12 de setembre, Sánchez encara no era president i va convocar Casado al Congrés per intentar aconseguir el seu suport per assolir la investidura. El resultat va ser la imatge d’un desacord que va durar una mica més de mitja hora i del qual van sortir més distanciats que mai. En aquesta ocasió Sánchez fa una “invitació al diàleg, a la trobada i a construir junts” sense pensar en el curt termini sinó en els reptes que l’esperen a la legislatura que acaba de començar, segons fonts del Govern central. Moncloa insisteix que la cita respon a la “mà estesa” que Sánchez va mostrar dimecres a Casado en la primera sessió de control al Govern espanyol al Congrés i que va reiterar aquest dissabte en la seua intervenció davant del comitè federal del PSOE, perquè “no sobra ningú, tampoc l’oposició”. Sánchez espera parlar de qüestions sobre les quals ja va demanar dimecres a Casado un diàleg: el Pacte de Toledo, el finançament autonòmic o la renovació dels òrgans constitucionals.

Moncloa insisteix a oferir “mà estesa” al PP en temes com el Pacte de Toledo o el finançament

Pablo Casado, per la seua part, ha reiterat que esperava la trucada de Sánchez per abordar aquestes i altres qüestions importants per al país, però ni després de les eleccions del 10 de novembre ni després de la investidura no es va produir aquesta comunicació. Mentrestant, les diferències entre els dos s’han anat engrandint i és difícil trobar un punt en comú per abordar la renovació pendent del CGPJ i altres òrgans constitucionals com el Defensor del Poble, o davant de la imminent constitució de la taula de diàleg del Govern estatal amb la Generalitat. Sobre aquest últim cas, Casado ja ha marcat en diverses ocasions els límits per a aquesta negociació i amenaçat de denunciar per prevaricació el mateix Sánchez si no actua contra Torra.

El president, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado.

El president, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado.ACN

tracking