SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

Llum verda a la 'taxa Google' i de transaccions financeres

Avui en el Consell de Ministres, amb la derogació dels acomiadaments per baixes || Espera recaptar 2.050 milions l’any

Roda de premsa després d’un recent Consell de Ministres.

Roda de premsa després d’un recent Consell de Ministres.MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres aprovarà previsiblement avui el nou impost digital i el que gravarà les transaccions financeres, coneguts com a taxa Google i taxa Tobin, projectes de llei que van decaure la passada legislatura davant de l’avançament electoral, segons van confirmar ahir fonts governamentals.

L’acord de Govern entre PSOE i Unides Podem incloïa l’aprovació de tots dos impostos, amb els quals l’Executiu espera recaptar uns 2.050 milions d’euros (1.200 amb l’impost digital i 850 amb el de transaccions financeres).

França va aprovar la ‘taxa Tobint’, però n’ha suspès el cobrament per l’amenaça d’aranzels dels EUA

La taxa Google gravarà previsiblement aquelles empreses amb ingressos anuals totals, almenys, de 750 milions i amb ingressos a Espanya superiors als 3 milions.

En concret, seguint la proposta que en el seu dia va fer la Comissió Europea, gravarà el 3% dels serveis de publicitat en línia, serveis d’intermediació en línia i la venda de dades generades a partir d’informació proporcionada per l’usuari durant la seua activitat o la venda de metadades.

És similar al que va aprovar França l’any passat i l’entrada en vigor del qual ha paralitzat després d’assolir un acord amb els EUA, que havia anunciat la imposició d’aranzels a productes gals al considerar que aquest impost digital penalitzava principalment els grans gegants tecnològics nord-americans, com Amazon, Google o Facebook.

El Consell de Ministres aprovarà també previsiblement avui el projecte de llei que crea l’Impost sobre les Transaccions Financeres, que gravarà amb un 0,2% les operacions de compra d’accions espanyoles executades per operadors del sector financer.

Només es gravaran, en aquest sentit, quan les accions de les cotitzades tinguin una capitalització borsària superior a mil milions. Queden fora de l’àmbit de la taxa Tobin el deute, tant el públic com el privat, i els derivats.

Així mateix, també està prevista la derogació avui mateix de l’acomiadament per acumulació de baixes mèdiques justificades.

tracking