SEGRE

ITÀLIA IMMIGRACIÓ

Salvini afirma que Espanya era el port segur per a l''Open Arms'

L’exministre de l’Interior italià es defensa de les acusacions al Senat || Pas previ per al seu procés per delictes d’abús de poder i segrest de persones

Imatge de Matteo Salvini dimecres passat, al Senat.

Imatge de Matteo Salvini dimecres passat, al Senat.ROBERTO MONALDO/LAPRESSE VIA ZUM / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre de l’Interior italià Matteo Salvini va presentar ahir la seua defensa de l’acusació per haver bloquejat durant 20 dies al mar al vaixell de l’ONG espanyola Open Arms amb més de 150 migrants durant l’agost passat i va assegurar que la indicació d’un port segur l’havien de donar Espanya o Malta i no Itàlia.

El Tribunal per als Ministres de la regió de Catània va presentar al Senat la petició d’aixecar la immunitat per enjudiciar l’ara senador Salvini, líder de la ultradretana Lliga, per l’acusació d’abús de poder i segrest de persones pel cas de l’Open Arms. Per això, Salvini va presentar ahir davant de la Junta de la immunitat del Senat la seua defensa, en la qual argumenta que “la indicació del POS (Port de Desembarcament Segur) pertanyia a Espanya o Malta (i certament no a Itàlia) i el capità del vaixell va rebutjar deliberadament el POS indicat posteriorment per Madrid, fet que va fer perdre un temps preciós amb l’únic propòsit de desembarcar immigrants a Sicília com ja ho havia fet el març del 2018, cosa que els ha valgut un procés per violència privada i afavorir la immigració il·legal”. Salvini va reconstruir aquells dies i va afirmar que “els primers països contactats i informats per Open Arms després de les operacions de rescat van ser Espanya (el país del pavelló del vaixell) i Malta (l’àrea més propera al punt de rescat)”. “Itàlia no tenia competència ni obligació respecte a tots els rescats realitzats per l’Open Arms, ja que van ocórrer completament fora de les seues àrees”, va defensar el llavors ministre de l’Interior.

Per provar-ho, Salvini va incloure l’intercanvi de correspondència entre La Valeta i Madrid en els primers dies d’agost del 2019 respecte al port i assegura que “hi va haver un passar-se la responsabilitat entre ells”, però Roma mai no es va esmentar.

Salvini va dir que l’Open Arms “va ser aprovat només per portar 19 persones” i que “després del primer rescat realitzat a l’àrea de Líbia l’1 d’agost amb 55 persones a bord, en va agafar uns altres 69 el 2 d’agost” i “hauria d’haver anat immediatament a Espanya, Malta o Tunísia, però en canvi el capità va elegir deliberadament Itàlia com el lloc d’atracada i desembarcament”. L’Open Arms va viure una odissea a l’agost quan va rescatar en diverses operacions 163 migrants al Mediterrani Central i el Govern italià no va autoritzar-ne el desembarcament. Finalment, el fiscal d’Agrigent (Sicília) va atendre la demanda de l’ONG i va ordenar el desembarcament.

tracking