SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Degolla la seua dona i la llença dins d'un contenidor

L’assassí confés s’ha entregat a la Guàrdia Civil || Un familiar de la víctima l’hauria denunciat per violència de gènere

Una periodista informa des de la zona en què es va trobar el cos.

Una periodista informa des de la zona en què es va trobar el cos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parella sentimental de la dona de 36 anys el cadàver de la qual va ser trobat dilluns dins d’un contenidor soterrat a la localitat alacantina de Teulada-Moraira va ser detingut ahir com a presumpte autor del crim. Segons fonts pròximes a la investigació citades pel diari Las Provincias, l’arrestat, de 60 anys i de nacionalitat holandesa, s’hauria entregat a la caserna de la Guàrdia Civil i hauria confessat que va ser ell el que va acabar amb la vida de la dona degollant-la.

El cos de la víctima va ser localitzat pels operaris del servei de recollida d’escombraries de la localitat embolicat en un llençol i amb diversos talls al cos, un al coll. El cadàver presentava també diverses ganivetades a mans i braços, la qual cosa apunta, segons els primer indicis, que la dona va oposar resistència. La víctima tenia un fill menor d’edat i un familiar seu havia interposat prèviament una denúncia contra el presumpte agressor per violència de gènere. Malgrat que la denúncia va ser interposada, consta que no es va continuar amb el procés, per la qual cosa no existien mesures de protecció en favor de la víctima vigents.

Amb aquesta, s’eleven a 11 les dones assassinades per les seues parelles en el que va del 2020

La delegació del Govern central contra la violència masclista va confirmar que aquesta és la primera víctima mortal de violència masclista registrada al País Valencià en el que va de 2020 i l’onzena a Espanya. A més és el primer cas enguany en què constava una denúncia contra l’agressor.

En total des del 2003, any en què es va iniciar el registre de les víctimes mortals per aquest tipus de violència, 1.044 dones han estat assassinades per les seues parelles o exparelles.

Per la seua part, l’ajuntament de Moraira va decretar tres dies de dol per aquesta nova víctima de la violència de gènere. D’aquesta manera al consistori onejaran avui les banderes a mig pal i se suspendran tots els actes festius. A més, com a mostra de condolença i solidaritat amb la família de la víctima i per mostrar rebutja i condemna, s’ha convocat una concentració silenciosa de cinc minuts.

tracking