SEGRE

PANORAMA

Un comissari afirma que el pla per detenir Puigdemont es va destruir

L’excap d’informació dels Mossos assegura que no hi va haver “grups combatius”

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero, ahir a l’arribar a l’Audiència Nacional.

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero, ahir a l’arribar a l’Audiència Nacional.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari dels Mossos d’Esquadra Joan Carles Molinero va assegurar ahir durant el judici contra la cúpula del cos policial català que se celebra a l’Audiència Nacional que és cert que existia un pla de detenció contra el que era president del Govern, Carles Puigdemont, però va assenyalar que la “poca documentació” sobre ell que es va elaborar per escrit va ser destruïda quan el dispositiu “va ser innecessari”. A més, també va tornar a negar, com ja va fer dimarts, que Trapero estigués involucrat en el procés. Molinero va assenyalar que més que veure’l alineat amb la causa el notava “allunyat del Govern”. En aquest sentit, va recalcar que Puigdemont “no devia tenir cap dubte” que els Mossos complirien els mandats judicials.

Durant la jornada també va declarar el que va ser l’excap d’informació dels Mossos, el comissari Manuel Castellví, que va afirmar que l’1-O “no hi va haver cap grup combatiu organitzat”. Durant la seua declaració com a testimoni, Castellví va dir que durant una reunió entre els Mossos i el Govern, celebrada el setembre del 2017, va alertar que milers de persones s’amuntegarien als col·legis i els voltants de manera “pacífica i no violenta”, que “s’enfrontarien als policies perquè tenien interessos antagònics” i, per tant, “l’espurna podia saltar en qualsevol moment”. Amb referència a uns correus que va enviar al major Josep Lluís Trapero i en els quals s’incloïen els informes de valoració d’escenaris davant de la celebració del referèndum, va explicar que inicialment es va fer un “control exhaustiu” de grups de l’“independentisme revolucionari”, però després de descartar que aquests poguessin actuar es va modificar l’actuació.

“El Govern va plantejar a Trapero assumir el control de les duanes”

Alts càrrecs del Govern van plantejar en una reunió amb comandaments dels Mossos d’Esquadra l’assumpció per aquest cos de les competències de control de duanes en un escenari d’independència, una cosa que va provocar indignació en el major Josep Lluís Trapero, que va demanar explicacions al departament d’Interior. Així ho va manifestar ahir el que va ser cap d’Investigació Criminal dels Mossos, Rafel Comes, en la seua declaració com a testimoni en el judici a l’excúpula dels Mossos.

tracking