SEGRE

LABORAL MANIFESTACIONS

Vaga a la petroquímica de Tarragona per reclamar més seguretat

Per l’explosió d’IQOXE que va causar tres morts

Alguns dels treballadors del complex petroquímic de Tarragona, ahir a la manifestació.

Alguns dels treballadors del complex petroquímic de Tarragona, ahir a la manifestació.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del complex petroquímic de Tarragona, uns 11.000, van sortir ahir al carrer per reclamar més seguretat a les empreses després que el mes de gener passat la fàbrica IQOXE, ubicada en aquest polígon, explotés i provoqués la mort de tres persones.

La primera vaga general del sector, que segons els sindicats va tenir una seguiment de gairebé el cent per cent, va servir per advertir les companyies que si no treballen per proposar unes mesures concretes per incrementar la seguretat hi haurà més aturades.

La primera vaga del sector va tenir un seguiment de 100%, segons van informar els sindicats UGT i CCOO

La jornada de vaga va comptar amb el suport dels responsables d’UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco. Ambdós, que van considerar l’aturada un èxit, van advertir que, a banda de millorar la seguretat i exigir que les administracions busquin un mètode més eficaç per informar en cas d’emergències, cal acabar amb la precarietat laboral i la subcontractació al sector, que responsabilitzen dels últims accidents. En aquest sentit, la consellera d’empresa, Àngels Chacón, va defensar que és necessari reformular les directives europees per prevenir els accidents i va avisar que IQOXE no podrà reprendre l’activitat fins que es revisin tots els requisits necessaris per garantir la seguretat dels treballadors.

Hores més tard, unes 2.000 persones, convocades per associacions veïnals i sindicats, es van manifestar pel centre de Tarragona per exigir més seguretat en la indústria petroquímica, per als seus treballadors i els habitants de la zona.

Per la seua part, els veïns afectats per l’explosió d’IQOXE van demanar que se’ls indemnitzi pels danys que els han ocasionat.

tracking