SEGRE

ALEMANYA XENOFÒBIA

L'atac xenòfob acaba amb la vida de deu persones a Alemanya

L’agressor en va matar nou en diversos locals de pipes d’aigua i va assassinar la seua mare abans de suïcidar-se || Merkel: “L’odi és verí i existeix a la nostra societat”

Policies alemanys a prop de l’escena del crim xenòfob perpetrat a Hanau.

Policies alemanys a prop de l’escena del crim xenòfob perpetrat a Hanau.BORIS ROESSLER/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys deu persones van morir dimecres a la nit com a conseqüència de l’atac terrorista amb motius xenòfobs perpetrat per un home armat dimecres a última hora de la nit a la ciutat de Hanau, en l’estat de Hessen, al centre d’Alemanya. “Basant-nos en el que sabem fins ara, hi havia sens dubte un motiu xenòfob”, va assegurar el ministre de l’Interior de l’estat alemany de Hessen, Peter Beuth.

Cap a les 22.00 hores, l’autor dels fets va obrir foc en un bar de xixes (pipes d’aigua) al centre de Hanau i poc després es va desplaçar a un altre situat a uns dos quilòmetres, en un barri de l’oest, on va protagonitzar un altre tiroteig en el qual va acabar amb la vida de vuit persones. Un dels ferits va morir a l’hospital poc després per la gravetat de les ferides.

Moltes de les víctimes mortals als locals de pipes d’aigua són d’origen estranger

Després d’aquests dos tirotejos en tres bars, l’home es va desplaçar amb cotxe fins a casa i allà va assassinar la seua mare, de setanta-dos anys, abans de treure’s la vida, segons va explicar el ministre de l’Interior de Hessen.

Fonts de les forces de seguretat van explicar que moltes de les víctimes mortals són d’origen estranger encara que no queda clar si alguna d’elles tenia nacionalitat d’un altre país. Entre els difunts figuren diversos ciutadans turcs, segons va explicar un portaveu de la Presidència turca, Ibrahim Kalin, que va assenyalar que l’atacant va elegir les víctimes per la raça. La cancellera alemanya, Angela Merkel, va condemnar l’atemptat xenòfob perpetrat a Hanau, va advertir que el “racisme és verí” i va lamentar que l’odi és a la societat alemanya.

D’altra banda, un home va ser detingut al centre de Londres després d’apunyalar una persona a l’interior d’una mesquita de la capital britànica, segons va confirmar la Policia Metropolitana de la capital britànica, que va precisar que se l’acusa d’“intent d’homicidi”.

Policies alemanys a prop de l’escena del crim xenòfob perpetrat a Hanau.

Policies alemanys a prop de l’escena del crim xenòfob perpetrat a Hanau.BORIS ROESSLER/DPA

tracking