SEGRE

PAÍS BASC TRANSFERÈNCIES

Madrid i Vitòria pacten la cessió de la Seguretat Social

Tot i que retarden la gestió al 2021

La ministra Carolina Darias amb Josu Erkoreka.

La ministra Carolina Darias amb Josu Erkoreka.GARITANO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs central i basc van acordar ahir dijous un calendari de traspassos d’una trentena de competències recollides a l’Estatut de Gernika de l’any 1979, en el qual es deixa per al mes de juny del 2021 la posada en marxa dels “estudis” relatius a la gestió econòmica de la Seguretat Social, que haurien d’estar culminats el mes de desembre d’aquell any.

Aquest acord es va assolir a la segona reunió de treball que van mantenir a Vitòria delegacions d’aquests dos executius, la del central encapçalada per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, i la basca pel conseller de Governança Pública i Autogovern, Josu Erkoreka.

Al calendari no es fixa una data per al traspàs de la gestió econòmica de la Seguretat Social, sinó per portar a terme un estudi sobre aquesta qüestió (entre el juny i el desembre del 2021), una vegada que hagin avançat els treballs del Pacte de Toledo.

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, va assegurar que el traspàs de la gestió del règim econòmic de la Seguretat Social al Govern del País Basc és “el pas previ i necessari per trencar la caixa única de les pensions”.

tracking