SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS

Pimec afirma que els nous tributs afectaran les empreses familiars

La patronal avisa que la pujada de l’impost de successions tindrà un efecte negatiu || CCOO demana més inversió en polítiques socials i suport al teixit industrial

El vicepresident, Pere Aragonès, es va reunir ahir amb membres de CCOO per parlar dels pressupostos.

El vicepresident, Pere Aragonès, es va reunir ahir amb membres de CCOO per parlar dels pressupostos.TWITTER/CCOO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal de petites i mitjanes empreses, Pimec, va alertar ahir que la pujada d’impostos prevista en els nous pressupostos de la Generalitat per al 2020 pot tenir un efecte negatiu a les empreses de caràcter familiar i sobre els autònoms.

Segons la patronal, les modificacions a l’alça de l’impost de successions poden afectar negativament la continuïtat de les empreses familiars, mentre que la modificació de l’IRPF afecta els autònoms amb “un determinat nivell d’ingressos”, sense tenir en compte que aquests professionals tenen un component de risc i la necessitat de reinvertir el rendiment obtingut per a la continuïtat de la seua activitat. La proposta de reformulació va arribar després d’una reunió de Pimec amb el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès.

També en va parlar amb el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, que li va demanar una reforma del sistema fiscal “més integral” per garantir un augment dels ingressos i disposar de més recursos per a desenvolupar polítiques socials. En aquest sentit, el sindicat va centrar les seues demandes en un augment de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya i a demanar més inversió en el teixit productiu, com en el Pacte Nacional per a la Indústria.

Per la seua part, Foment del Treball va informar que ha presentat vuitanta-una esmenes al projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos que recullen les propostes empresarials, “en alerta davant del nou increment de tributs”.

EL PSOE vol “harmonitzar” impostos “autonòmics” La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va afirmar dijous que el Govern central proposarà de cara als nous pressupostos de l’Estat una reforma fiscal que permeti “harmonitzar” els impostos cedits a les comunitats autònomes, és a dir, successions, patrimoni i donacions, per “atenuar el dúmping fiscal”. Aquesta proposta estarà emmarcada en la reforma del finançament autonòmic que vol impulsar, l’esborrany de la qual vol tenir preparat abans del novembre. La titular d’Hisenda va assegurar que l’objectiu d’aquesta proposta és evitar la “competència deslleial” entre regions.

tracking