SEGRE

TEMPORAL SUCCESSOS

Els danys del Glòria encara són visibles un mes després

Voluntaris recullen de les platges restes portades per l’onatge|| Els arrossars del delta de l’Ebre, encara coberts de sal i sorra

Un agricultor passeja per un dels seus camps d’arròs, que va quedar negat pel temporal.

Un agricultor passeja per un dels seus camps d’arròs, que va quedar negat pel temporal.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mes després del pas del temporal Glòria, els estralls de la borrasca encara continuen sent visibles en molts municipis catalans. Sobretot a la costa, on esperen recuperar la normalitat de cara a la temporada d’estiu. A Barcelona, uns 150 voluntaris van recollir ahir prop de 110 quilos de residus que el fort onatge va deixar a la sorra. Aquesta iniciativa es du a terme molts caps de setmana en altres zones del litoral, organitzades per grups ecologistes i ajuntaments. En una de les zones més afectades per la borrasca, el delta de l’Ebre, on l’aigua va arribar a entrar fins a tres quilòmetres enllà la línia de mar, els estralls que va causar el Glòria són encara molt evidents. Amb el retrocés de les aigües, ara els arrossers denuncien que les seues plantacions estan plenes de sorra i sal i preveuen que les pèrdues superin el 40 o 50% de la collita.

El Govern central va anunciar la construcció d’una barrera de sorra per protegir els arrossars, que preveu començar al mes de març, per minimitzar els efectes de futurs temporals als camps. No obstant, els agricultors creuen que aquestes mesures són insuficients. Els desperfectes als municipis del Delta superen els 10 milions d’euros, mentre que les pèrdudes corresponents als arrossars arriben fins als 1,7.

Les comarques més castigades esperen els ajuts per reparar els desperfectes

Per la seua part, molts municipis de l’interior de la Selva continuen a l’espera de saber quan rebran els ajuts per mitigar els efectes que va deixar el temporal i la quantitat que rebran, ja que, denuncien, hi ha molts municipis incapaços de fer front, amb els seus propis recursos, a la problemàtica ocasionada pel Glòria.

A Lleida, on el Glòria va agreujar els desperfectes provocats per la DANA, sobretot a les Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell i Segrià, continuen les tasques per reconstruir les vies de trens danyades a l’espera de rebre els ajuts.

tracking