SEGRE

L'epidèmia de coronavirus a Itàlia provoca la suspensió del Carnaval de Venècia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de casos de coronavirus a Itàlia ha superat ja el centenar fins un total de 111 afectats, segons ha informat aquest diumenge el president de la regió de la Llombardia, Attilio Fontana, mentre han entrat en vigor les restriccions de moviment decretades a última hora de dissabte pel primer ministre italià sobre aquesta regió i el Véneto, les més afectades per l’epidèmia. La Llombardia acapara la immensa majoria dels casos, 89, seguida de Véneto, amb 17. En aquestes regions s’han registrat els dos morts per la malaltia. A aquestes regions s’afegeixen Emilia-Romaña, amb dos casos, Lacio, amb uns altres dos, i Piemont, amb un cas confirmat, segons ha enumerat Fontana en una entrevista amb Sky TG24. L'epidèmia ha provocat la cancelació del Carnaval de Venècia. "Hem signat amb el ministre de Sanitat, Roberto Speranza, l'ordre amb que es cancel·len tots els esdeveniments públics i privats, inclòs el Carnaval de Venècia, i el tancament d'escoles i museus fins al dia 1 de març", ha confirmat el president del Vèneto, Luca Zaia. La Llombardia i el Piemont també han ordenat que les escoles "de qualsevol nivell i grau" estiguin sense alumnes durant una setmana.

El primer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, va anunciar aquest dissabte l’adopció d’un decret legal per a la contenció d’epidèmies que restringirà l’entrada i la sortida en aquestes dos regions afectades pel coronavirus, després d’una reunió mantinguda amb el director de l’Agència de Protecció Civil d’Itàlia, Angelo Borrelli.

Els esdeveniments esportius a les regions de la Llombardia i Véneto han estat cancel·lats, inclosos els tres partits de futbol de la Sèrie A, la primera categoria italiana, entre Inter-Sampdoria, Atalanta-Sassuolo i Verona-Cagliari. A partir d’aquest dilluns, totes les universitats d’ambdues regions romandran tancades durant una setmana.

Mentrestant, l’epidèmia també s’estén en altres països. Així, les autoritats de Corea del Sud han declarat aquest diumenge l’"alerta roja" per crisi vírica després de registrar més de dos-cents nous casos de coronavirus en les últimes hores, fins els 602, i un cinquè mort.

tracking