SEGRE

SUCCESSOS ARXIPÈLAG

La calitja i el vent compliquen els incendis i els vols a les Canàries

Ratxes de fins a 160 km/h van obligar a tancar els aeroports i a desviar el trànsit aeri || També es va tancar el marítim i avui se suspenen les classes

Aeroport de Gran Canària sota els efectes de la calitja.

Aeroport de Gran Canària sota els efectes de la calitja.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els forts vents, les altes temperatures i la falta de visibilitat a causa de la calima van complicar ahir la lluita contra els incendis a les Canàries i el trànsit aeri a les illes, que es troba inoperatiu a Gran Canària i Lanzarote. També es va tancar el trànsit marítim i s’han suspès les classes avui a tots els centres educatius.

La tempesta de pols i vent amb ratxes que van arribar a assolir en alguns punts els 160 quilòmetres per hora va obligar a tancar provisionalment els set aeroports de l’arxipèlag a causa de l’escassa visibilitat, a més de cancel·lar tots els actes previstos per les festes del carnaval.

A més, més de 1.400 persones van haver de ser desallotjades a causa dels nombrosos incendis al nord de Tenerife i Gran Canària, que també va obligar a tallar l’autopista TF-5 a tots dos sentits.

El president de l’ajuntament de Tenerife, Pedro Martín, va anunciar la possibilitat de sol·licitar al Govern de les illes Canàries l’activació del Nivell 2, però sempre que es pugui garantir l’arribada de més reforços a l’illa per atallar la situació d’emergència.

El president va aclarir que aquesta decisió dependrà de la seua utilitat, ja que si els aeroports segueixen inoperatius no es garanteix l’arribada de més efectius procedents d’altres illes i la Península.

Pedro Martín va indicar que durant les primeres hores del temporal de vent i calima els principals problemes van ser despreniments, caiguda d’arbres i alguns trastorns provocats per la caiguda de tanques sobre carreteres. Emergències va registrar més de 800 incidents relacionats amb el vent.

Respecte al trànsit aeri, l’aeroport de Lanzarote va cessar les seues activitats a causa del fort vent i la calitja, segons Aena, que va indicar que el trànsit que es dirigeix als aeroports canaris serà desviat a altres aeròdroms com ara els marroquins, en els quals es podrà aterrar amb seguretat.

Tenerife Sud va operar amb restricció pel que fa al nombre d’arribades, la qual cosa va generar retards però no incidents destacables, mentre que Tenerife Nord va operar amb normalitat, encara que l’operativitat es va ajustar a l’evolució meteorològica.

tracking