SEGRE

EUA ELECCIONS

Sanders arrasa els rivals a Nevada

El senador reforça el lideratge en la carrera per la candidatura demòcrata per a les eleccions presidencials del mes de novembre i es converteix en un aspirant transversal

El candidat demòcrata Bernie Sanders.

El candidat demòcrata Bernie Sanders.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El senador Bernie Sanders, candidat de l’esquerra del Partit Demòcrata, ha derrotat amb claredat els seus rivals per la candidatura presidencial en els caucus de l’estat de Nevada després d’aconseguir un 46,6% del suport, molt per davant del 19,2% de Joe Biden. Al darrere queden Pete Buttigieg (15,4%), Elizabeth Warren (10,3%) i Amy Klobuchar (4,5%), segons les dades publicades pel portal Politico, que deixa Sanders en una posició privilegiada per encarar la resta de la carrera de les primàries després de demostrar la seua capacitat per unir una gran diversitat de votants.

En particular, destaca la puixança de Sanders entre els joves i els llatinoamericans, la qual cosa suposa aproximadament un terç de l’electorat a l’estat de Las Vegas. Igualment s’ha imposat en els caucus del centre de la ciutat de Las Vegas, fet que demostraria la seua capacitat de sumar sindicalistes. “A Nevada hem forjat una coalició multigeneracional i multiracial que funciona no només a Nevada, sinó que arrasarà en aquest país sencer”, va afirmar Sanders durant un acte amb simpatitzants a San Antonio.

La victòria no només ha reforçat el seu lideratge en la carrera per la candidatura demòcrata per a les eleccions presidencials del mes de novembre, sinó que a més el converteix en un aspirant transversal, atractiu per a pràcticament tots els grups de votants.

És habitual llegir a la premsa dels Estats Units que el president, Donald Trump, està en campanya des del mateix dia en què va jurar el càrrec el gener de l’any 2017, però Sanders també porta quatre anys preparant-se i, pel que sembla fins ara, amb èxit, ja que ha estat capaç de penetrar en bosses de votants que en el passat se li van resistir com ara les minories i fins i tot els moderats.

tracking