SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

El jurat popular visita les escenes del crim de la Guàrdia Urbana

Inspecciona la casa de l’acusada, el barri en què viu el seu exmarit i el camí en el qual va aparèixer el cadàver || Els 9 membres del tribunal els recorren en 4 hores

Peral, en primer terme, i López, al fons, a l’arribar a l’habitatge de l’acusada a Vilanova i la Geltrú.

Peral, en primer terme, i López, al fons, a l’arribar a l’habitatge de l’acusada a Vilanova i la Geltrú.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nou persones que formen part del jurat popular que determinarà si els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona Rosa Peral i Albert López són culpables o innocents de matar Pedro Rodríguez, parella de Peral i company al cos, van recórrer ahir les diferents escenes en les quals es va desenvolupar aquest crim, perpetrat la nit de l’1 al 2 de maig de l’any 2017.

Així, cap a les onze del matí, el Tribunal del Jurat, el magistrat president de la Sala, els dos acusats, els seus advocats, els lletrats de l’acusació i una lletrada de l’administració de justícia van arribar a la casa de Peral, al número 16 del carrer Llorers de Vilanova i la Geltrú. La comitiva va visitar totes les estances d’aquest immoble, en el qual ara viu el pare de l’acusada i en el qual, presumptament, va tenir lloc l’assassinat de Pedro Rodríguez.

Des d’allà, es van desplaçar a la urbanització El Papagai, situada a la localitat de la Bisbal del Penedès, en la qual resideix l’exmarit de Peral. Segons els investigadors, amb Albert López, Rosa Peral va rondar pels voltants de l’habitatge del seu ex just després de l’assassinat de Pedro Rodríguez amb el mòbil de la víctima a sobre. Pel que sembla, el seu objectiu era incriminar el que havia estat la seua parella en el passat, que és agent dels Mossos d’Esquadra.

Finalment, la comitiva va acabar el tour pels escenaris d’un dels crims més mediàtics dels últims anys a Catalunya en un camí del terme municipal de Castellet i la Gornal pròxim al pantà de Foix, lloc en el qual el 4 de maig de fa tres anys va ser trobat el cos sense vida de Pedro Rodríguez. La víctima era dins del maleter del seu cotxe, que al seu torn havia estat incendiat.

La d’ahir va ser la primera de les proves pericials que es practicaran en el judici contra Peral i López i va tenir com a objectiu proporcionar el context al jurat popular.

Sol·licitada pel fiscal, però subscrita després per totes les parts, no és gaire habitual que en un judici es porti a terme aquesta prova. De fet, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) és la vuitena vegada que s’efectua en els últims deu anys.

tracking