SEGRE

SALUT

Exteriors amplia a set països més les advertències sobre el coronavirus

Exteriors amplia a set països més les advertències sobre el coronavirus

Exteriors amplia a set països més les advertències sobre el coronavirusEFE/J.J

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Afers Estrangers ha modificat en tan sols dos dies les seues recomanacions de viatge a set països per incloure advertències sobre el coronavirus, en les quals alerta de problemes sanitaris i mesures de prevenció imposades per les autoritats.

Aquest dimarts, Exteriors ha inclòs advertiments a les fitxes corresponents a Líbia, Geòrgia i Angola, que s’uneixen a les alertes publicades dilluns sobre l’Iran, Itàlia, Zimbabwe i el Japó.

Així, les recomanacions de viatge de la pàgina web del Ministeri assenyalen que, el passat dia 21 de febrer, el Ministeri de Sanitat libanès va confirmar el primer cas de coronavirus: una dona que el va contreure a l’Iran.

"Es recomana mantenir la calma i prendre precaucions per evitar la transmissió del virus", subratlla l’anunci, que recorda que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana "evitar el contacte proper amb persones que estan patint infeccions respiratòries, així com extremar les mesures d’higiene".

"En cas de patir símptomes gripals i haver visitat un país afectat pel virus en els últims 14 dies o haver estat en contacte amb una persona afectada, l’OMS al Líban recomana contactar amb personal mèdic", subratlla.

El Govern de Geòrgia també ha adoptat mesures que poden afectar els viatgers, com la decisió de suspendre tots els vols directes amb l’Iran, per evitar l’expansió del virus.

Exteriors també adverteix que a Angola s’ha posat en marxa un Pla Nacional de Contingència per a la prevenció del coronavirus pel qual s’estableix una "quarantena obligatòria de 14 dies per a totes les persones que pretenguin entrar a Angola i que hagin estat a la Xina durant els últims tres mesos o presentin símptomes de tenir la malaltia".

Per això, aconsella a qualsevol espanyol que es trobi en algun dels supòsits en els quals sigui procedent la quarantena, es posi en contacte amb l’Ambaixada.

A més, assenyala que "en qualsevol circumstància, convé no oposar mai resistència, abstenir-se d’actituds hostils" i mantenir "la calma i la cortesia".

Aquestes recomanacions s’uneixen a les publicades dilluns per Exteriors en les que advertia de la "progressiva reducció de les connexions aèries del país amb l’exterior" i "desaconsella el viatge tret de per raons d’extrema necessitat".

Per això, "es recomana a tots els nacionals que es troben en aquest país per motius de turisme que, en la mesura possible, abandonin Iran", mentre que els professionals haurien, en contacte amb la seua empresa, de valorar la permanència o no en aquest país", assenyala Exteriors.

El Ministeri aconsella els espanyols que es trobin a la regió que evitin, en tot cas, participar en manifestacions i s’abstinguin de romandre en llocs freqüentats i evitin al màxim sortides innecessàries dels seus domicilis o hotels".

tracking