SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Iturgaiz planteja “unir forces” amb Vox a Euskadi

Alonso dimiteix al capdavant del PP basc al ser relegat per Génova || El PSOE critica la vinculació amb Aznar del candidat

El candidat del PP a les eleccions basques, Carlos Iturgaiz.

El candidat del PP a les eleccions basques, Carlos Iturgaiz.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dirigent proposat per la direcció de Pablo Casado com a candidat a lehendakari de la llista de PP i Cs, Carlos Iturgaiz, va confiar ahir que aquesta coalició animi els votants bascos per iniciar des d’Euskadi el repte de fer front al projecte “fasciocomunista que vol trencar Espanya”, i va fer una crida al “vot útil” dels simpatitzants de Vox perquè donin suport a la seua candidatura. “Espanya necessita aquesta suma per afrontar els reptes tan importants que té com a país”, va assenyalar Iturgaiz, que va confiar que aquesta coalició “es mantingui” i que es pugui afegir Vox a aquest projecte.

El substitut d’Alfonso Alonso en la candidatura a la presidència basca va recordar que aquest partit “s’ha fet fort a través de sang, suor i llàgrimes, en moments terribles i, per damunt de tot, alguns sempre hem estat del PP”.

Alfonso Alonso, després de 24 anys dedicat a la política al PP, ha perdut el suport de Génova

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, va demanar a “tot” el PP “remar junts en la mateixa direcció” després de la designació d’Iturgaiz com a candidat de la coalició PP+Cs a les eleccions basques del 5 d’abril.

Per la seua part, Alonso va dimitir com a president del PP basc després que diumenge fos destituït com a candidat a les eleccions basques, segons fonts de la formació. Després de 24 anys dedicat a la política, des que el 1996 va començar com a regidor a Vitòria, s’ha vist obligat a deixar el càrrec al perdre la confiança de Génova després de diverses topades amb l’actual direcció. Per la seua part, la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, va mostrar respecte pel “procediment intern” del PP a l’hora d’elegir la persona que encapçalarà la candidatura conjunta de les dos formacions als comicis bascos i va subratllar que el seu partit “complirà el tracte” firmat amb els populars.

D’altra banda, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, va lamentar la “tornada al passat” que, segons el seu parer, representa la candidatura a lehendakari d’Iturgaiz, una “persona ben coneguda per la seua vinculació” amb José María Aznar.

tracking