SEGRE

PRÒXIM ORIENT TENSIÓ

L'OTAN es mostra solidària amb Turquia i urgeix Rússia i Al-Assad a aturar els bombardejos

Després de la mort de trenta-tres soldats turcs durant una intensa batalla contra el règim de Síria a Idlib || Les autoritats russes se’n desentenen i defensen l’ofensiva del líder sirià al nord-oest del país

Imatge del funeral d’un dels militars que van perdre la vida al bombardeig d’Idlib.

Imatge del funeral d’un dels militars que van perdre la vida al bombardeig d’Idlib.TURKISH DEFENCE MINISTRY/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els països de l’OTAN van mostrar ahir solidaritat amb Turquia davant del conflicte a Síria i van expressar les seues condolences pels almenys trenta-tres soldats turcs morts en un atac a la regió d’Idlib, encara que no van anunciar noves mesures de suport a la seguretat d’Ankara. Així mateix, van apressar Rússia i el president sirià, Bashar al-Assad, que aturin els bombardejos indiscriminats com els d’Idlib.

El Consell de l’Atlàntic Nord, el màxim òrgan de presa de decisions de l’OTAN, es va reunir amb urgència després d’invocar Turquia l’article 4 del tractat fundacional de l’Aliança, segons el qual un aliat pot sol·licitar consultes si veu amenaçada la seua integritat territorial, la independència política o la seguretat.

Putin i Erdogan podrien reunir-se la setmana que ve per tractar les tensions entre aquests dos països

Grècia i Bulgària es preparen davant d’una possible arribada de migrants des de Turquia

El secretari general aliat, Jens Stoltenberg, va indicar que l’OTAN “continua donant suport a Turquia amb diferents mesures”, incloent-hi l’augment de les defenses aèries, la qual cosa “ajuda contra l’amenaça d’atacs amb míssils des de Síria”. El president dels Estats Units, Donald Trump, va condemnar l’atac sobre Idlib, i va demanar amb el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, la fi de l’ofensiva contra aquesta zona del país àrab.

Tanmateix, Rússia no va fer cas a les crides d’Occident perquè freni l’ofensiva militar de l’Exèrcit sirià a la província d’Idlib i, malgrat l’agreujament de la situació i l’augment tensions amb Turquia, continua defensant i donant suport sense miraments les accions del règim de Bashar al-Assad. El president rus, Vladímir Putin, i Erdogan podrien reunir-se a finals de la setmana que ve a Moscou, segons va indicar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

L’Organització de les Nacions Unides, per la seua banda, va decidir fer ahir a la nit una reunió d’emergència per abordar la situació.

tracking