SEGRE

PANORAMA

Puigdemont diu des de Perpinyà: “A casa, he entrat a Catalunya”

Protagonitza avui un acte multitudinari de l’independentisme després de ser rebut per l’alcalde i el consell regional || Insta Europa a investigar el cas Betancor

L’alcalde de Prats de Molló, Claude Ferrer, Puigdemont i el president de l’USAP, François Rivière, ahir.

L’alcalde de Prats de Molló, Claude Ferrer, Puigdemont i el president de l’USAP, François Rivière, ahir.USAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hem entrat a Catalunya. Molt contents i emocionats de tornar a trepitjar terres catalanes com a persones lliures després de més de dos anys i tres mesos vivint a l’exili.” Aquestes van ser les primeres paraules de Carles Puigdemont ahir després d’arribar a la localitat de Salses, a la frontera septentrional de Catalunya Nord. Puigdemont va estar acompanyat per la també eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí i, més tard, ja a Perpinyà, se’ls va unir Toni Comín.

El primer acte públic dels tres dirigents va tenir lloc a l’estadi Aimé Giral, en ocasió d’un partit de rugbi entre la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP) i el Rouen. A la seua arribada al recinte, Carles Puigdemont va manifestar que “és un honor ser aquí, l’USAP és un gran equip català i em sento a casa”.

Puigdemont descobreix el seu nom al mur de la fama de l’USAP i el reben a l’estadi amb ‘L’Estaca’

Després, va descobrir una inscripció amb el seu nom al mur de la fama de l’USAP. En una cita en la qual van predominar les estelades i a la qual van assistir també altres líders de l’independentisme, Puigdemont va entrar a la llotja d’honor mentre sonava per megafonia una versió instrumental de L’Estaca. Tot això com a preludi de la jornada d’avui, en la qual protagonitzarà un acte polític que es preveu multitudinari. Abans, a les nou del matí, el rep l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i després el consell regional.

En paral·lel, Puigdemont, Comín i Ponsatí van demanar al president de l’Eurocambra, David Sassoli, que investigui Cs per tenir a sou Andrés Betancor, vocal de la JEC, i rellevi un eurodiputat taronja de la comissió que s’ha de pronunciar sobre els suplicatoris.

tracking