SEGRE

SUCCESSOS PROTESTES

Una protesta prohibida provoca un gran incendi prop d'una estació de París

El dens fum de l’incendi va arribar a cobrir el rellotge de la cèntrica estació de Lió de París.

El dens fum de l’incendi va arribar a cobrir el rellotge de la cèntrica estació de Lió de París.TWITTER/ @POURCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els enfrontaments entre les forces de seguretat i dos concentracions prohibides d’admiradors i detractors del cantant congolès Fally Ipupa van provocar ahir un espectacular incendi entre l’estació de Gare de Lió i el ministeri d’Economia i Finances a l’est de la capital francesa. Les flames, que finalment van quedar controlades pels bombers, es van provocar quan suposadament els concentrats es van disposar a cremar una filera de motos i contenidors en un carrer proper a la històrica estació. La fumarada va ser tan intensa que va arribar a tapar fins i tot el rellotge que adorna la façana de l’edifici. Fins al lloc dels fets es van desplaçar, a més dels efectius de la policia, dotze camions de bombers.

Alguns dels manifestants també van intentar impedir que els efectius sufoquessin l’incendi. Durant l’aldarull, la policia gal·la va arrestar almenys una trentena de persones. Al tancament d’aquesta edició es desconeixia si hi havia hagut algun ferit per les flames o pels enfrontaments.

La tensió entre els partidaris del cantant i els seus opositors va ser palpable ahir a tot París. La policia francesa va prohibir fins a set concentracions similars per por que algun succés tingués lloc. Els detractors del cantant l’acusen de ser pròxim a l’expresident congolès Joseph Kabila i el seu successor Félix Tshisekedi, als quals culpen de la massacre al Congo.

tracking