SEGRE

CONFLICTE MIGRACIÓ

Erdogan redobla el pols a Brussel·les i empeny 76.000 migrants a la UE

El president turc busca un suport explícit de Brussel·les i l’OTAN a la seua intervenció a Síria || Ankara “neutralitza” 2.200 soldats de Damasc i abat dos avions

Milers de persones esperen una oportunitat per entrar a Grècia malgrat el fort dispositiu fronterer desplegat per Atenes.

Milers de persones esperen una oportunitat per entrar a Grècia malgrat el fort dispositiu fronterer desplegat per Atenes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern turc manté el pols amb la Unió Europea per aconseguir que Brussel·les i l’OTAN donin suport d’una forma més decidida la seua intervenció a la guerra de Síria. Així, en un comunicat, l’Executiu de Recep Tayyip Erdogan va informar ahir que 76.000 migrants s’han desplaçat cap a les fronteres de Bulgària i Grècia amb l’objectiu d’entrar en territori comunitari. L’Organització Internacional per a les Migracions va constatar dissabte a la nit que més de 13.000 persones ja havien arribat a Ipsala, a vuitanta quilòmetres de la frontera. D’altra banda, a l’illa de Lesbos augmenta l’arribada de pasteres amb migrants. Habitants del lloc van atacar voluntaris d’ONG i periodistes per evitar desembarcaments. Davant d’aquesta situació, l’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes, Frontex, ha reforçat el personal a Grècia. “La nostra màxima prioritat en aquesta etapa és garantir que Grècia i Bulgària tinguin tot el nostre suport. Estem disposats a proporcionar suport addicional”, va manifestar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Per la seua banda, el viceministre de Defensa grec, Alkiviadis Stefanis, va comunicar que prop de 10.000 persones ja han intentat creuar Grècia des de Turquia, encara que va afirmar que tots els intents han estat frustrats per les forces de seguretat hel·lenes.

Habitants de Lesbos agredeixen voluntaris d’ONG perquè no desembarquin migrants

L’obertura de les fronteres europees de Turquia per als refugiats es produeix mentre el règim d’Ankara lluita contra Bashar al-Assad pel control d’Idlib. En aquest sentit, les autoritats turques, les forces del qual actuen a Síria coalitzades amb rebels, van assegurar ahir haver “neutralitzat” 2.212 soldats de Damasc. Van abatre a més dos avions d’Al-Assad, en una escalada de tensió que no para de créixer.

tracking