SEGRE

EUROPA TENSIÓ MIGRATÒRIA

La UE “lloa” el paper d'escut de Grècia davant de l'allau migratòria

Les autoritats hel·lenes han frenat fins al moment més de 24.000 migrants a la frontera || Almenys deu morts en els bombardejos russos a Síria

Imatge de migrants sirians a Pazarkule, a la frontera entre Turquia i Grècia.

Imatge de migrants sirians a Pazarkule, a la frontera entre Turquia i Grècia.AHMED DEEB/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el record encara fresc de l’última crisi migratòria del 2015, la prioritat absoluta de la Unió Europea (UE) és protegir les seues fronteres exteriors, fins al punt que els líders europeus van agrair ahir a Grècia que actués com a “escut europeu” antimigració.

Els líders de les institucions europees van mostrar la seua total solidaritat i suport a Grècia des del pas fronterer de Kastaniés, a pocs metres d’on milers de persones, encoratjades per Turquia, han acudit per provar de creuar a territori europeu.

Així, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, el del Consell Europeu, Charles Michel, i el del Parlament Europeu, David Sassoli, es van reunir amb el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, i van sobrevolar amb helicòpter la frontera per tenir una idea clara de la situació.

“La nostra primera prioritat és assegurar-nos que es mantingui l’ordre a la frontera exterior grega, que també és una frontera europea”, va declarar Von der Leyen poc després en una compareixença sense preguntes. “La situació a les nostres fronteres no és només una qüestió de Grècia. És responsabilitat d’Europa en el seu conjunt. I ho gestionarem de manera ordenada amb unitat, solidaritat i determinació”, va afirmar.

Les forces de seguretat gregues han impedit l’entrada d’uns 24.000 migrants i refugiats a la frontera turca en els últims dies, segons el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, que va acusar el president turc, Recep Tayyip Erdogan, d’utilitzar persones “desesperades” per a la seua “agenda geopolítica”.

D’altra banda, el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, va assegurar que 1,5 milions de refugiats sirians han arribat en les últimes dates a la frontera turca, mentre que va denunciar els incompliments de la Unió Europea dels seus compromisos en matèria d’acollida de refugiats, va informar l’agència de notícies turca Anatòlia.

Paral·lelament, almenys onze civils van morir ahir en dos atacs perpetrats per l’aviació de Rússia, (el principal aliat del règim del president sirià, Bashar al-Assad, a la província d’Idlib.

tracking