SEGRE

CORRUPCIÓ MONARQUIA

Suïssa investiga una donació de 65 milions de Joan Carles I a Corinna

L’empresària assegura que els diners van ser un “regal” per l’“afecte” que li tenia el rei emèrit || Ho desvincula de l’entrega de les concessions per l’AVE de la Meca

Una imatge d’arxiu del rei emèrit al Congrés dels Diputats.

Una imatge d’arxiu del rei emèrit al Congrés dels Diputats.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Fiscal suís Yves Bertossa investiga des de l’estiu del 2018 una donació multimilionària que va rebre l’examiga del rei emèrit Joan Carles I, Corinna Larsen, i l’advocat de la qual situa el 2012, segons va publicar ahir el diari suís Tribune de Genève.

L’advocat de l’empresària afirma que Joan Carles I li va transferir 65 milions d’euros com un “regal” per a ella i per al seu fill per l’“afecte” que els tenia, i va negar que tingués relació amb les suposades comissions per l’adjudicació a una UTE espanyola per a la construcció de l’AVE a la Meca, a l’Aràbia Saudita per les quals el rei hauria rebut una donació de prop de 90 milions d’euros en un compte del banc suís a Ginebra.

Segons va avançar el diari El País, en el marc d’aquestes indagacions s’intenta localitzar una gran quantitat de diners que l’examiga del rei emèrit va rebre des d’un compte suïssa vinculat a una fundació panamenya, documentació que es va trobar en els escorcolls ordenats per un fiscal suís als despatxos del gestor de fons Arturo Fasana i de l’advocat Dante Canonica, suposats testaferros del monarca i tots dos vinculats a la suposada trama societària. Per la seua part l’advocat de Corinna va assegurar que “la donació es va documentar clarament com un regal, i les empreses de serveis professionals i els bancs van realitzar el compliment i la diligència deguda necessaris sobre els fons” i va justificar que el senyor Joan Carles li va agrair així que l’empresària el cuidés durant un moment en el qual es trobava “delicat de salut”. En aquest sentit també va insistir que la seua clienta “no va participar” en els acords que van portar a la concessió de les obres de l’AVE de la Meca. A més de la investigació oberta per la Fiscalia suïssa, a Espanya hi ha obertes diligències sobre la presumpta comissió per l’adjudicació de l’obra. El cas es remunta al juliol del 2018, quan es van difondre una sèrie d’àudios gravats pel comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo en els quals s’afirmava que el rei emèrit havia cobrat comissions per la negociació d’aquella adjudicació i assenyalava la dona d’un difunt traficant d’armes com l’encarregada de repartir-les.

tracking