SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El PDeCAT aposta per una coalició amb la Crida i ajornar la confluència

Per presentar-se a les eleccions sota les sigles de JxCat || El partit de Bonvehí veu avanços en la negociació però admet que les posicions encara són distants

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.JUDIT CASTAÑO/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT aposta per una coalició amb la Crida Nacional per la República per presentar-se sota les sigles de JxCat als comicis, una fórmula electoral que recull “un reconeixement mutu dels dos actors”.

Així ho van explicar fonts de la negociació després de les reunions d’aquesta setmana entre el president del PDeCAT, David Bonvehí, i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Brussel·les, i dimecres amb el president de la Crida, Jordi Sànchez, a Lledoners. Amb la voluntat que les negociacions fructifiquin, des del PDeCAT reivindiquen que busquen un escenari “de suma, que no parteixi de la negació de ningú”, tampoc del seu partit.

Tanmateix, des de la Crida s’aposta per formar un partit nou, que aglutini tots els actors de l’espai polític.

“Cal buscar una fórmula que permeti el reconeixement de tothom i que reculli les màximes sensibilitats possibles, sense perdre el nostre ADN. No neguem ningú”, van afegir les esmentades fonts. Així, malgrat admetre reticències inicials, van explicar que en les negociacions amb la Crida han plantejat tota mena d’escenaris, menys el de la dissolució del PDeCAT.

Segons la formació, si el PDeCAT no vol dissoldre’s i la Crida no vol fusionar-se amb ells, defensen que l’aposta per la coalició permet l’esmentat reconeixement mutu, així com afrontar també una eventual convocatòria electoral imminent. Encara que no van descartar cap escenari, tampoc el de la ruptura, van advocar per continuar negociant.

Més País Catalunya té l’objectiu de crear “una organització federal fraternalment coordinada amb la resta d’organitzacions federades a Més País”.

Van acudir a registrar el partit Begoña Loira, Javier Luna i Juan Antonio Geraldes, que va ser cap de llista per Catalunya de Més País a Barcelona el 10 de novembre a les generals.

D’altra banda, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, va assegurar que les converses amb la plataforma El País de Demà i el seu entorn “progressen adequadament” per articular una oferta catalanista de cara a les pròximes eleccions catalanes, encara sense data.

tracking