SEGRE

POLÍTICA

ERC demanarà que el vot del suplicatori a Puigdemont sigui secret

Afirma que "les pressions dins dels partits són molt fortes"

ERC demanarà que el vot del suplicatori a Puigdemont sigui secret

ERC demanarà que el vot del suplicatori a Puigdemont sigui secretACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC demanarà al Parlament Europeu que el vot del suplicatori als eurodiputats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín sigui secret perquè afirma que "les pressions dins dels partits són molt fortes". Així ho ha explicat l'eurodiputada republicana Diana Riba en una trobada amb la premsa al Col·legi de Periodistes. Riba també ha destacat que el procés del suplicatori pot durar entre quatre mesos i dos anys, depenent de "com estigui de saturat comitè jurídic" i perquè ha d'estudiar la sentència del Tribunal Suprem. També ha informat que ERC demanarà canvis en la composició d'aquest comitè, que ha de tramitar el suplicatori, perquè l'actual president és un membre de Cs, i això, ha remarcat Riba, "pot crear un conflicte d'interessos".

L'eurodiputada d'ERC ha dit que el Parlament Europeu ha d'entendre que no es tracta d'un suplicatori "normal" i que és important que tothom tingui "clar" què està votant i que no sigui "un més". Riba també ha destacat que dins del grup parlamentari ALE, del qual forma part ERC, "tots estan coordinats amb el tema del suplicatori" i que "no hi ha cap fissura en aquest sentit".

Diana Riba ha dit que ERC demanarà el canvi de president de la comissió d'Assumptes Jurídics, que és el responsable d'elaborar un informe que revisa si tots els eurodiputats han recollit les seves credencials. Per una banda, ha assegurat Riba, aquest no contempla els casos de Puigdemont, Comín i Junqueres "justificant que ja farien un informe a part, que encara està a l'espera de fer-se". Per altra banda, l'eurodiputada ha assenyalat que si el Parlament Europeu vol ser "garantista" cal que canvi el president del comitè que ha d'elaborar aquest informe perquè "hi ha conflictes d'interessos de Cs amb els casos dels tres eurodiputats catalans".

Riba també ha parlat de la taula de diàleg entre governs. "A Europa, des que Sanchéz és president, es té la sensació que hi ha una sortida política al conflicte", ha assegurat l'eurodiputada. "Que hi hagi govern i una taula de negociació es veu molt positiu des d'Europa", ha dit, però també ha recordat que "hi ha moltes persones esperant un judici pel procés". 

Finalment, Riba ha denunciat que l'informe d'igualtat que ha publicat la comissió competent en aquest àmbit no contempla cap política relacionada amb la violència de gènere.

ERC demanarà que el vot del suplicatori a Puigdemont sigui secret

ERC demanarà que el vot del suplicatori a Puigdemont sigui secretACN

tracking