SEGRE

PANORAMA

Queixa dels partits nacionalistes per l'assetjament de Jusapol de Borràs

Reclamen explicacions per no oferir protecció a la diputada quan va ser increpada per manifestants || Asseguren que els agents van actuar amb “passivitat”

Campanya ‘Amnistia Ara!’ - La sala d’actes de la Diputació va acollir ahir la presentació a Lleida d’aquesta campanya per reclamar l’anul·lació de totes les causes obertes contra els independentistes.

Campanya ‘Amnistia Ara!’ - La sala d’actes de la Diputació va acollir ahir la presentació a Lleida d’aquesta campanya per reclamar l’anul·lació de totes les causes obertes contra els independentistes.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits nacionalistes Esquerra Republicana, JxCat, EH Bildu, la CUP i el BNG, així com Més País i Compromís, van demanar ahir a la Mesa del Congrés que depuri responsabilitats per la negativa a facilitar dimarts passat protecció a la portaveu parlamentària de JxCat, Laura Borràs, per abandonar el Congrés dels Diputats quan va ser increpada pels participants en una manifestació convocada pel sindicat policial Jusapol. La diputada va denunciar que diverses persones la van increpar al sortir de la Cambra Baixa i que els agents que controlen els accessos es van negar a acompanyar-la fora de la zona de la concentració.

Els partits demandants consideren “molt greus” els fets i “inadmissible” que la policia, encarregada de la seguretat al Congrés, igual que les unitats desplaçades, actuessin amb “passivitat” i “connivència”. Per aquesta raó, també demanen a la Mesa que expliqui els criteris de seguretat que van aplicar aquell dia i el “tracte de favor” que, segons el seu parer, van rebre els concentrats. “Mai abans havien permès a altres col·lectius manifestar-se d’aquesta manera, ni a pensionistes, treballadors o taxistes, per la qual cosa considerem que han tingut un tracte de favor amb els seus companys”, van afirmar. A l’escrit, critiquen que els manifestants “ultres” sobrepassessin el cordó policial i bloquegessin les entrades al Congrés llançant “amenaces” amb les cares tapades amb passamuntanyes o màscares que van generar “situacions d’autèntica tensió”.

Així mateix, denuncien l’“empara política” que consideren que els manifestants van rebre de la “ultradreta” política, a la qual censuren pels “innombrables i inadmissibles” atacs que llancen contra les forces independentistes i d’esquerres “dins i fora de l’hemicicle”.

Per la seua banda, el conseller es va defensar d’aquestes acusacions dient a la formació taronja que “ha ignorat” la seua argumentació jurídica sobre el dret a manifestar-se i els va instar a “escoltar més i amenaçar menys”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va coincidir amb ell i va assegurar que “es tracta d’avançar, i avançar significa concretar”.

tracking