SEGRE

POLÍTICA DEBAT

El Grup de Poblet decideix avui si es converteix en partit

La plataforma es presenta com una alternativa liberal i de centre || Manté contactes amb Convergents i Units per Avançar

Imatge d’arxiu dels impulsors d’El País de Demà.

Imatge d’arxiu dels impulsors d’El País de Demà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma El País de Demà, coneguda com a Grup de Poblet, farà avui una reunió en la qual decidirà si fa el salt a la política i es converteix en partit, per obrir així la porta a presentar-se a les eleccions catalanes, encara sense data, com una alternativa liberal i de centre.

El col·lectiu, que va nàixer d’una cimera celebrada al Monestir de Poblet a la tardor, vol representar el catalanisme moderat, contrari a la via unilateral, amb noms com el de l’excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal; els exdiputats del PDeCAT Carles Campuzano i Jordi Xuclà; l’exconseller Lluís Recoder i l’exlletrat gran del Parlament Antoni Bayona.

En cas que la plataforma decideixi presentar-se a les eleccions, els seus membres mantenen contactes amb altres formacions sorgides de l’extinta CiU, tals com Convergents i Units per Avançar. Precisament, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, va assegurar dijous que les converses amb El País de Demà i el seu entorn “progressen adequadament” per poder articular una oferta catalanista.

Una altre dels temes de debat serà un document de conclusions en el qual plantegen que des del Parlament es promogui una reforma constitucional que permeti el dret de secessió.

Per un altre costat, Convergents, liderat per l’exconseller Germà Gordó, es va reunir amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, que està immers en la plena reordenació de l’espai polític de JxCat; amb la presidenta de la Lliga Democràtica, Astrid Barrio, i amb membres del Grup de Poblet amb l’objectiu d’aconseguir aliances polítiques de cara a les futures eleccions catalanes.

Primàries de Catalunya decideix també el seu futur El grup Primàries de Catalunya, que aspira a convertir-se en la quarta opció electoral de l’independentisme, també decidirà avui en una convenció celebrada a Terrassa si es presenta o no als futurs comicis catalans. El grup compta amb més de 46.000 persones inscrites que defensen l’esperit de l’1-O.

tracking