SEGRE

POLÍTICA

Torra demana una oferta electoral comuna de JxC i ERC "cap a la independència"

Després de mantenir a Palma una trobada amb la directiva de la Obra Cultural Balear

Torra demana una oferta electoral comuna de JxC i ERC

Torra demana una oferta electoral comuna de JxC i ERC "cap a la independència"EFE/ Andreu Dalmau/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha proposat aquest dissabte que el seu partit, Junts per Catalunya (JxC), i Esquerra Republicana (ERC) es presentin als pròxims comicis autonòmics amb la mateixa oferta electoral de "ruta cap a la independència".

"Si no és possible una llista unitària, com a mi m’agradaria i com crec que és l’objectiu que vol la majoria del moviment independentista, sí que apel·lo als partits polítics que siguin capaços de consensuar una part del programa electoral en la qual es traci la ruta cap a la independència", ha subratllat Torra.

El president català ha fet aquestes declaracions després de mantenir a Palma una trobada amb la directiva de la Obra Cultural Balear (OCB), una associació a favor de la cultura i la llengua catalanes que rep subvencions de la Generalitat.

Torra ha assenyalat que podria quedar-se en els "molts retrets" i les "moltes diferències estratègiques" posades de manifest entre ERC i JxC, que li han portat a anunciar que convocarà eleccions quan s’aprovin els pressupostos autonòmics, però la seua voluntat és "mirar endavant".

Per al president català, és precís "adonar-se’n que només amb la força de la unitat de tots els partits polítics, de les entitats i de la ciutadania" serà possible "culminar el procés d’independència"

"És important aquesta vegada que els electors sàpiguen perfectament quin és la proposta que fa cadascun dels partits polítics", ha insistit respecte a la seua proposta de programa independentista únic.

tracking