SEGRE

PARTITS ELECCIONS

Casado beneeix la “coalició històrica” amb Cs a Euskadi

Carrizosa adverteix els bascos que el nacionalisme “empobreix” || Iturgaiz carrega contra la gestió del PNB

Casado i Carrizosa, durant la presentació de Carlos Iturgaiz com a candidat a lehendakari.

Casado i Carrizosa, durant la presentació de Carlos Iturgaiz com a candidat a lehendakari.H.BILBAO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, va aplaudir ahir l’aliança amb Cs al País Basc en el primer acte conjunt de les dos formacions amb la participació del candidat a lehendakari, Carlos Iturgaiz, i el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa.

“Es tracta d’una coalició històrica per al constitucionalisme al País Basc”, va beneir Casado. “Ara, afortunadament, el terrorisme no mata però continuem lliurant una batalla de la llibertat contra el totalitarisme i un nacionalisme excloent, sectari i xenòfob”, va continuar el president del PP, que també va aprofitar per carregar contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. “El trasllat de presos d’ETA és el taló de cobrament de PNB i Bildu a Sánchez”, va sentenciar Casado.

Per la seua part, Carrizosa va advertir els bascos que el nacionalisme “empobreix i mai es donarà per saciat”, ja que “sempre en vol més”.

D’altra banda, Iturgaiz va assenyalar que la coalició conformada per les dos formacions de cara al 5 d’abril no permetrà que “el nacionalisme sigui l’única manera de ser basc” i va advertir que la bona gestió del PNB és “com l’home de les neus, que diuen que existeix però ningú el veu”.

tracking