SEGRE

GOLF PÈRSIC CRISI

El príncep hereu saudita arresta tres dels seus familiars per traïció

Mohamed Bin Salman consolida el seu poder amb una nova purga || El 2018 es va veure implicat en l’assassinat d’un periodista al consolat d’Istanbul

Imatge d’arxiu del príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman.

Imatge d’arxiu del príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, va detenir ahir tres membres de la família reial saudita, entre els quals es troben un germà del rei, un expríncep hereu i un cosí, per considerar-los amenaces per al seu mandat per la seua suposada traïció, segons va informar el diari The New York Times.

Aquestes detencions es van produir després de l’augment de la por sobre l’impacte que pot tenir el coronavirus sobre el preu del petroli i després de no haver tirat endavant els plans del príncep de diversificar l’economia saudita.

Els arrestos es produeixen enmig d’una crisi per l’impacte del coronavirus en el preu del cru

Entre els possibles motius d’aquestes detencions es troba l’avançada edat del pare de Bin Salman, el rei Salman, que té 84 anys, per la qual cosa podria estar intentant minimitzar el poder dels seus possibles adversaris. Tanmateix, cap dels detinguts no ha mostrat la intenció de voler accedir al tron. Bin Salman exerceix de facto el càrrec de rei i s’ha enfrontat recentment a una sèrie de problemes al país després de les queixes per impedir els viatges a la Meca pel coronavirus.

Els arrestos no van ser confirmats per part del Govern, encara que sí per part d’un membre de la mateixa família reial.

El príncep saudita es va veure implicat en una crisi arran del crim del periodista Jamal Khashoggi, el 2018, al consu­lat d’Istanbul.

D’altra banda, un tribunal britànic va dictaminar aquesta setmana que l’emir de Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, va segrestar i va mantenir captives dos de les seues filles entre 2000 i 2018 i va impulsar una campanya de “por i intimidació” contra la seua sisena dona, la princesa Haia Bint al-Hussein de Jordània. El dictamen és si més no un cop a la reputació del poderós emir de Dubai, que manté relacions amb l’elit global, entre els quals la família reial britànica.

tracking