SEGRE

SUCCESSOS ALPINISME

Dos allaus provoquen sis morts als Alps austríacs

Setmana tràgica a causa dels esllavissaments

Imatge d’arxiu d’un pendent d’una muntanya als Alps.

Imatge d’arxiu d’un pendent d’una muntanya als Alps.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc esquiadors, pertanyents a un grup de República Txeca, van morir ahir al ser sepultats per una allau al pic alpí de Dachstein, a l’Alta Àustria, on una enorme massa de gel i neu es va desprendre a 2.800 metres d’altitutd, segons va informar la Policia.

Malgrat el ràpid dispositiu desplegat, que incloïa helicòpters i equips especialitzats, quan se’ls va localitzar sota de la neu ja havien mort.

El dia 2 van morir tres muntanyencs lleidatans que es van veure sorpresos per una allau a Geòrgia

Els cossos van ser traslladats a la propera localitat de Hallstatt per a la identificació, segons va informar la Policia.

De moment es desconeix què va poder causar l’allau, encara que la combinació de nevades recents i el vent és sempre un factor de risc quan la neu no està prou assentada, segons van explicar els equips de rescat.

D’altra banda, un policia de trenta-tres anys va morir mentre realitzava exercicis d’entrenament al pic de Grossglockner (Caríntia) a causa d’una altra allau de neu. Aquest succés arriba després que el dissabte dia 2 morissin tres muntanyencs del Pallars Sobirà, dos dels quals eren bombers de la Generalitat, al veure’s sorpresos per una allau quan feien una travessia de muntanya al Caucas, a Geòrgia.

Es tracta de Fernando Comadran, adscrit al parc de Bombers del Pont de Suert i veí d’Estac (Soriguera); Julio Barbot, del parc de Bombers de Sort i veí d’Enviny, nucli situat a pocs quilòmetres de Sort; i Anselmo Ramírez, veí de la capital del Sobirà i treballador de Correus.

Així mateix, un jove esquiador de vint-i-quatre anys de Palma va morir el dia 3 a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ingressar a la tarda en estat molt crític després de quedar atrapat per una allau de neu ocorreguda fora de pistes a Baqueira.

tracking