SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Rufián insta a “cargolar” la taula de diàleg

Deixa clar que encara no han iniciat converses sobre els comptes d’aquest any || Assegura que ERC parla amb Madrid amb la intenció que hi hagi una consulta que inclogui l’opció de la independència

Imatge de Dolors Bassa sortint de la presó el 17 de febrer passat.

Imatge de Dolors Bassa sortint de la presó el 17 de febrer passat.MARINA LÓPEZ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, adverteix que abans d’abordar la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat amb el Govern és necessari “cargolar” la taula de diàleg, que es va constituir formalment el 26 de febrer passat amb una primera reunió a Moncloa.

Així ho afirma en una entrevista amb Europa Press, en la qual deixa clar que encara no han començat a negociar els comptes del Regne amb l’Executiu de Pedro Sánchez. Demana anar “dia a dia” o “partit a partit com diu Simeone”. “Nosaltres, de l’únic del que estem parlant amb el Govern espanyol, és de la taula de diàleg i de negociació”, matisa el dirigent del partit republicà.

En aquest sentit, deixa clar que si es continua complint aquest primer acord, si els discursos per part del Govern central continuen sent política, diàleg, negociació i reconeixement mutu, llavors podran començar a “escoltar” que els plantegin un “segon acord” que seria el dels Pressupostos.

Però recalca que “de cap manera” estan en això ara. Segons la seua opinió “la immediatesa en política, sobretot ara, és mala consellera”. Per això demana anar “partit a partit” i “dia a dia” i “cargolar” primer el Govern espanyol a aquesta taula. “Cal ser quirúrgic”, va subratllar.

Atès que la taula de diàleg tindrà una periodicitat mensual i que l’última va tenir lloc el 26 de febrer passat, no es preveu la següent fins a la tercera setmana de març.

Així mateix, Gabriel Rufián considera que s’ha produït un “canvi de paradigma” amb l’acceptació per part del PSOE d’una consulta en l’acord per crear la taula de diàleg. En aquest context, deixa clar que el seu partit “no enganya ningú” i que acudeixen a aquesta taula amb la intenció que aquesta consulta inclogui l’opció de la independència.

“Que nosaltres puguem arribar a pactar la consulta amb l’Estat o que d’aquesta taula sorgeixi una consulta, crec que és un canvi de paradigma total”, va assegurar el dirigent republicà i per això considera que s’estan vivint “dies històrics que cal preservar com sigui”.

En una entrevista concedida a TV3, va dir estar “encantada” que es tramiti el seu indult, però va matisar que fa una distinció entre aquesta eventualitat i l’amnistia de tots els condemnats pel procés, una reivindicació, va afirmar, que s’ha de negociar a la taula de diàleg amb Madrid.

Dolors Bassa acceptarà l’indult si se li concedeix La exconsellera de Treball Dolors Bassa, condemnada a 12 anys de presó pel procés, acceptarà si se li concedeix l’indult que tramita el sindicat UGT perquè la seua “prioritat” és ara “sortir de la presó”. Bassa, condemnada per sedició, compleix la pena imposada a la presó de Puig de les Basses, si bé al febrer la junta de tractament de la presó li va aplicar l’article 100.2 del reglament penitenciari, que li permet sortir tres dies a la setmana per tenir cura d’un familiar.

tracking