SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

Josep Rull surt per primera vegada de la presó per treballar a Terrassa

El jutge tomba el recurs de Fiscalia i avala les sortides de Bassa || El TC declara que el tancament provisional no va vulnerar drets de l’exconseller ni Turull

Josep Rull, aplaudit pels veïns que li van donar la benvinguda i el conseller Damià Calvet.

Josep Rull, aplaudit pels veïns que li van donar la benvinguda i el conseller Damià Calvet.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Territori Josep Rull va sortir ahir per primera vegada de la presó de Lledoners per anar a treballar a la Mútua de Terrassa, després que se li hagi aplicat l’article 100.2 del reglament penitenciari, que li permet estar-se a fora de la presó dotze hores al dia entre setmana. L’exconseller, condemnat a deu anys i sis mesos de presó per sedició, va abandonar la presó en companyia de la seua parella, Meritxell Lluís. Quan va arribar al lloc de treball, Rull va ser rebut per veïns i l’actual conseller de Territori, Damià Calvet, entre aplaudiments i crits de “llibertat”. Està previst que avui també abandoni la presó per anar a treballar Jordi Turull, que era l’últim dels presos pel procés que faltava per acollir-se a l’article 100.2, que permet flexibilitzar el règim de presó. En aquest sentit, el jutge de vigilància penitenciària va rebutjar ahir el recurs de la Fiscalia i va avalar que l’exconsellera Dolors Bassa pugui sortir tres dies laborals durant vuit hores per cuidar la seua mare. A la interlocutòria destaca que l’exconsellera mostra un “personal convenciment” per la via de la negociació i ha mostrat voluntat de no tornar a la política. D’altra banda, el Tribunal Constitucional va desestimar els recursos presentats per Turull i Rull i va declarar que la presó preventiva no va vulnerar els seus drets de participació política, ja que estava justificada per l’existència d’indicis d’haver comès un delicte greu.

En un altre ordre de coses, el secretari de Govern de Carles Puigdemont, Joan Vidal de Ciurana, va declarar ahir al judici a l’excúpula dels Mossos d’Esquadra que el president sabia que el cos acataria les ordres judicials. D’altra banda, dos pèrits dels Mossos van ratificar ahir davant del jutge que el policia nacional que va disparar a Roger Español, l’home que va perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma durant l’1-O, va disparar com a mínim dos vegades contra ell.

Josep Rull, aplaudit pels veïns que li van donar la benvinguda i el conseller Damià Calvet.

Josep Rull, aplaudit pels veïns que li van donar la benvinguda i el conseller Damià Calvet.ACN

tracking